-
Αρχική > Απόψεις > Χρειάζεται πίστη και δουλειά (Τρύφωνας Πολυγιάννης)

Χρειάζεται πίστη και δουλειά (Τρύφωνας Πολυγιάννης)

Αφορμή στάθηκε η αναφορά για τις πλήρως αναξιοποίητες και ανεκμετάλλευτες ιαματικές πηγές που διαθέτει συνολικά η Ελλάδα.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα, στο διάστημα 12-14 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα αναξιοποίητες και ανεκμετάλλευτες παραμένουν οι 696 από τις 750. Μία εξ’ αυτών είναι και οι ιαματικές πηγές της Αμμουδάρας .

Ανεκμετάλλευτες παρά τις όποιες σπασμωδικές παρεμβάσεις, χωρίς όραμα και προοπτικές αναβάθμισης, παραμένουν σχεδόν σε υπολειτουργία μέχρι και σήμερα.

Η ουσία είναι πως κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς μέχρι σήμερα δεν πίστεψε πραγματικά στην ουσιαστική και σταθερή λειτουργία τους. Κατά το παρελθόν μόνο όταν η Αμμουδάρα ήταν κοινότητα και πριν ενταχθεί στον Καποδιστριακό Δήμο του Άργους Ορεστικού και την δημοτική αρχή του κ. Γιαγκόπουλου είχε γίνει μία ουσιαστική παρέμβαση θα λέγαμε, η οποία όμως δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη και συνέχεια.

Ενδεχόμενα να υπήρξαν προβλήματα και ύφαλοι, αποτέλεσμα της εσωστρέφειας που έχει κατακυριεύσει πάρα πολλούς σε τούτον εδώ τον τόπο. Κρίμα όμως να υπάρχει αυτός ο φυσικός πλούτος στην περιοχή μας και κανείς να μην τον πιστεύει.

Τα οφέλη είναι πάρα πολλά όταν στο πρόσφατο συνέδριο ακούστηκε η προοπτική για την αξιοποίηση αυτών των πηγών:

Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, επισήμανε ότι μέχρι το 2025 πρόκειται να αποτελέσει τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ότι διαθέτει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, ενώ κάλεσε την επίσημη πολιτεία, σε συ στράτευση με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες

Ορίστε κ. Κεπαπτσόγλου Δήμαρχε του Άργους Ορεστικού, ορίστε κ. Αδαμόπουλε και κ. Καρυπίδη,

ξεκινήστε άμεσα την επιχείρηση αναβάθμισης των δικών μας ιαματικών πηγών στην Αμμουδάρα μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό στην περιοχή και τα οφέλη για τον τόπο μας γενικότερα.

Ο ιαματικός τουρισμός κύριοι, αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους υγείας και ευεξίας. Δουλέψτε λοιπόν και πιστέψτε στο μέλλον αυτού του Νομού τον οποίο οι περισσότεροι έχουν αφήσει στην τύχη του.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks