-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο Παλμός της γουνοποοιίας από τις 1εως 3 Νοεμβρίου θα χτυπήσει στην μητρόπολη του γούνας την Καστοριά( ρεπορτάζ )  

Ο Παλμός της γουνοποοιίας από τις 1εως 3 Νοεμβρίου θα χτυπήσει στην μητρόπολη του γούνας την Καστοριά( ρεπορτάζ )  

3o Fur Shopping Festival Καστοριάς, Το  ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της γούνας και του δέρματος συνεχίζεται…

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου

      Τις πύλες του ανοίγει σήμερα 1 Νοεμβρίου το 3o Fur Shopping Festival Καστοριάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στο  Κέντρο  Γούνας Δυτικής Μακεδονίας το  διάστημα  1-3 Νοεμβρίου  2018.

Με τη συμμετοχή 80 Εκθετών θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά από τις 1 έως τις 3 Νοεμβρίου το 3o Fur Shopping Festival

80 έκθετες  θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, στην οποία όλο το 3ημερο θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ αυτών καθημερινές επιδείξεις  μόδας.

Το 3o Fur Shopping Festival Καστοριάς, θα αποτελέσει  αναμφίβολα  μια κυψέλη η οποία  θα  αναδείξει την δυναμική και τις ικανότητες της επιχειρηματικότητας στην περιοχή, αλλά και την προοπτική του κλάδου της Γούνας, των ανθρώπων της, της Καστοριάς, των Δυτικομακεδόνων, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Η πολιτική που χαράζει έχει μοναδικό γνώμονα τη στήριξη και προβολή της ελληνικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και κατ΄ επέκταση την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, τόσο σε τοπικό, εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Αγκάθι ωστόσο αποτελεί για τους  Έλληνες γουναράδες η “βουτιά” που σημειώνει ο κλάδος, έχοντας  μάλιστα βρεθεί πολλές φορές μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, ωστόσο είναι  αποφασισμένοι να βρουν διεξόδους στην κρίση.

Πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα

Στο συγκεκριμένο event έχουν προσκληθεί  περισσότεροι από 300 εμπορικοί επισκέπτες. Σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί  μια γιορτή για την γούνα στην περιοχή,  μια γιορτή της Καστοριάς  με αφορμή την έναρξη της χειμερινής σεζόν. Σημειώνεται  ότι οι πωλήσεις θα είναι και χονδρικής και  λιανικής, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα στους γουνοποιούς να διαθέσουν κάποια από τα εμπορεύματα τους σε ιδανική χρονικά στιγμή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι  το Εκθεσιακό Κέντρο θα αποκτά ζωή και δημιουργία όχι μόνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας αλλά στην διάρκεια του έτους. Πράγμα που σημαίνει περεταίρω αξιοποίηση του χώρου και για άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Οι επαγγελματίες που θα συμμετέχουν θα είναι από όλο τον κόσμο, για τη μεταφορά τους έχουν ναυλωθεί πτήσεις τσάρτερ, ενώ η διαμονή τους θα γίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

 

«Καταβάλουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχει επιτυχία αυτό μας το εγχείρημα»

 

Για μια σημαντική  δράση η οποία θα  τονώσει την εξωστρέφεια του κλάδου και θα προβάλλει το παραγόμενο προϊόν και τον τόπο μας και μάλιστα  θα δώσει οικονομική ώθηση στον κλάδο και την περιοχή, που τόσο έχει ανάγκη στη δύσκολη οικονομική  συγκυρία  που  βιώνουμε, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»  κ. Γιάννης Κορεντσίδης,

«Εμείς κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το εγχείρημα  μας αυτό να έχει επιτυχία. Προβάλουμε την Καστοριά χωρίς βοήθεια από πουθενά. Την προβάλαμε στη Σιβηρία, καθώς επίσης και  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος. Υποστήριξε παράλληλα  ότι  καταβάλουν  άοκνες προσπάθειες  με κεντρικό στόχο  την  προώθηση της ελληνικής γούνας και την περεταίρω αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, εκτός Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, μιας και έχει δυνατότητες να παραμένει ενεργό με δραστηριότητες όλο τον χρόνο. «Η χρονική στιγμή που διοργανώνεται δεν επιλέχθηκε τυχαία, είναι η αρχή του χειμώνα. Το εγχείρημα μας αυτό διοργανώνεται με σκοπό την ωφέλεια  του κλάδου  και της Καστοριάς, η οποία αποτελεί  το παραγωγικό κέντρο που αναπτύχθηκε και άνθησε  η τέχνη του κομματιαστού, η οποία δεν απαντάται πουθενά στον πλανήτη. Η μόδα που αναπτύχθηκε εδώ και δεκαετίες αποτέλεσε ισχυρή παράμετρο της ανάπτυξης και αντικατόπτρισε την πρόοδο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο».

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τους εκθέτες από τυχόν αλιευτές πελατών, αλλά και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και την ομαλή  διεξαγωγή του event. Για να γίνει θεσμός πρέπει να στηριχθεί από όλους. Την προσπάθεια αυτή την στηρίζουν οι γουνοποιοί και μόνο αυτοί. Αν πάει καλά όπως περιμένουμε, τα οφέλη για τον τόπο θα είναι πολλαπλά», εξήγησε ο κ Κορεντσίδης για να καταλήξει στέλνοντας μήνυμα  στήριξης με κεντρικό στόχο να καθιερωθεί η εκδήλωση, η όποια ουσιαστικά «θα είναι μια  πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα».

 

Η Καστοριά στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών

 

Το 3o Fur Shopping Festival Καστοριάς, Καστοριάς μας εισάγει σε έναν μαγικό κόσμο. Σε ένα κόσμο που η φαντασία συναντά το όνειρο, ο ρεαλισμός το εξωπραγματικό και όλα μπορούν να συμβούν!

Σε αυτόν τον ξεχωριστό, μαγικό κόσμο η γούνα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προσφέρει ζεστασιά, προστασία αλλά και αγκαλιάζει με μοναδικό στιλ. Γίνεται το κυρίαρχο στοιχείο, μια προσιτή πολυτέλεια που όλοι μπορούν να αποκτήσουν και να εντάξουν στη δική τους προσωπική «ιστορία». Από την Ασία και την Ευρώπη μέχρι τη Β. Αμερική η γούνα γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται το «μαγικό» ρούχο που βοηθάει τους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν το δικό τους επιχειρηματικό όνειρο, αλλά και τους επισκέπτες να γίνουν οι πρωταγωνιστές ενός παραμυθιού που τους αγκαλιάζει με στιλ και ζεστασιά.

Η  Καστοριά της «γούνας» και του «εμπορίου» έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών γούνας. Ισχυροποιεί τη θέση της στο διεθνή κόσμο του εμπορίου της γούνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγορών και συνεργασιών όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”, έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα και σε οργανωτικό επίπεδο.

Ώρες λειτουργίας: 10:30-17:30
Top
Enable Notifications OK No thanks