Μαγική συνταγή με πολλή νοστιμιά. Από αυτά που, αν δοκιμάσεις μια φορά, δεν το ξεχνάς ποτέ.
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μοσχαρίσια μάγουλα. Κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
Στις 2 ώρες ανοίγουμε, αλατοπιπερώνουμε και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί). Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
Συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα
Το τελειότερο συνοδευτικό για τα Μοσχαρίσια μάγουλα είναι η Πολέντα (Polenta). Πεντανόστιμη, θρεπτική και μοναδική.
πηγή: www.argiro.gr