-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καστοριάς

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καστοριάς

ΠAΡΑΣΚΕΥΗ  9  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

Πρωί: Ομιλίες στα Σχολεία Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης με θέμα το Ιστορικό της Απελευθέρωσης  της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

Προσκύνημα στα Ηρώα των Πεσόντων από τους μαθητές

ΣΑΒΒΑΤΟ  10  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ώρα 18:00 : Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων  Μητροπολιτών ΄Αρτης κ.κ.Καλλινίκου  και Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ στον Ι.Ν.Πολιούχου Αγίου Μηνά Καστοριάς

Ώρα 19:30: Εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης Φωτογραφιών του Λεωνίδα Παπάζογλου στο Αρχοντικό Βέργου.

Δωρεά των δικαιωμάτων χρήσης προς το Δήμο μας από την οικογένεια

του συμπατριώτη μας Ιατρού, Συλλέκτη Γεωργίου Γκολομπία.

ΚΥΡΙΑΚΗ  11  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

– Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, των Δημοτικών   Καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και Τραπεζών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών, από της ανατολής του ηλίου και μέχρι των πρωινών ωρών της επομένης της εορτής.

– Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ-NΠΙΔ και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.

Ώρα 07:00: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Πολιούχου Αγίου Μηνά Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ΄Αρτης κ.κ. Καλλινίκου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γρεβενών  κ.κ.Δαβίδ και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Σεραφείμ.

Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων με τη Διμοιρία Αποδόσεως Τιμών.

Ώρα 09:45Άφιξη επισήμων στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, Πολιούχου της Πόλης.

Ώρα 10:30: Τέλος της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά.

Ώρα 10:35: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των Τιμίων Λειψάνων Αυτού προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Την πομπή θα συνοδεύουν οι Αρχές, τμήματα Στρατού, Αντιπροσωπείες Σχολείων και Οργανώσεων Νεολαίας και πολίτες, μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 11:00 : Άφιξη της Πομπής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου

-΄Επαρση της Ελληνικής Σημαίας στην είσοδο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού από τον  Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ.Σεραφείμ και τον Δήμαρχο Καστοριάς κ.Ανέστη Αγγελή

– Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

– Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου Δασκάλα Δημοτικού Σχολείου Μαυροχωρίου

Ώρα 12:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων στην Πλατεία Μακεδονομάχων

Κατάθεση στεφάνων από τους:

– Σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη Αυτών που έπεσαν για την Πίστη και την Πατρίδα.

Εθνικός Ύμνος.

– Πέρας τελετής

Ώρα 12:30 μ.μ.: Παρέλαση στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, των Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, τμήματος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς, των μαθητών και μαθητριών της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπ|σης, των Οδηγών και Προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των Οδηγών και Προσκόπων, Τοπικών Πολιτιστικών και Κοινωνικών Συλλόγων με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής 9ηςΤαξιαρχίας.

Μετά το τέλος της Παρέλασης

– Υποδοχή από τον Δήμαρχο  των Αρχών και Πολιτών στο Δημαρχείο για ευχές.

Ώρα 17:00: Υποστολή Σημαίας στην Πλατεία Μακεδονομάχων Ναό.

Ώρα 18:00: Μεταφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Μηνά εν πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά με τη συνοδεία Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές   στολές.

Λαμπαδηδρομία στις πλατείες και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Ώρα 19.30 μ.μ.: Καλλιτεχνική Εκδήλωση για τον εορτασμό της 106ης Απελευθέρωσης της Καστοριάς, από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ.

Συμμετέχουν¨ Η Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς, Η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ» υπό την διεύθυνση του Μαέστρου Παύλου Φωτιάδη και το μουσικό συγκρότημα PLAZA ENSEMBLE με μουσικές και τραγούδια από τον Eυρωπαικό και Ελληνικό Κινηματογράφο.

Αφήστε μια απάντηση

Top