-
Αρχική > Απόψεις > Οι Καστοριανοί περιμένουν από τους νέους πολιτικούς να δουν φως στο τούνελ

Οι Καστοριανοί περιμένουν από τους νέους πολιτικούς να δουν φως στο τούνελ

   Στη δίνη ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες πιθανότατα θα οδηγήσουν σε φαινόμενα κοινωνικής εξαθλίωσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού  βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι οικογένειες και στο νομό Καστοριάς,

  αφού τα χρήματα δεν φθάνουν ούτε για τις άκρως απαραίτητες υποχρεώσεις τους. Δόσεις για δάνεια, κάρτες κ.α. περνούν -θέλοντας και μη- σε δεύτερη μοίρα.        Όλοι κοιτούν πώς αρχικά θα εξασφαλίσουν τα άμεσα προς το ζην, δηλαδή τη διατροφή τους, που λόγω των άσχημων οικονομικών συγκυρίων  είναι και αυτή, περιορισμένη, ενώ προσπαθούν, όσο αυτό είναι δυνατόν, να καλύψουν και άλλες βασικές ανάγκες, όπως το ηλεκτρικό, το νερό, τη θέρμανση κ.α.
Βέβαια, σε πολλές οικογένειες τα χρήματα δεν επαρκούν ούτε για αυτά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
Δυστυχώς, τελευταία έχουμε και εδώ στην πόλη μας αρκετούς άστεγους και πάμφτωχους. Ευτυχώς που υπάρχει η ιερά μητρόπολη Καστοριάς που με τις τράπεζες αγάπης που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια  και  προσφέρει μια νησίδα αγάπης και αλληλεγγύης στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Κόκκινες κορδέλες που κατέληξαν σε «κόκκινους κόμπους» που πρέπει να λύσουμε   

Με βάση το μικρό τους εισόδημά, πολλές οικογένειες προσπαθούν να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους. Αμέσως μετά τη διατροφή, μέλημά τους είναι να φροντίσουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά και για την εκπαίδευση των παιδιών τους. Βέβαια, και σε αυτόν τον τομέα κάνουν όποιες οικονομίες μπορούν, ενώ δεν είναι λίγοι οι γονείς που χρωστάνε πολλά μηνιάτικα σε φροντιστήρια.
             «Υπάρχουν γονείς που δεν έχουν πληρώσει για ένα και πλέον χρόνο ή κάποιοι άλλοι που πληρώνουν λίγα- λίγα τα δίδακτρα. Τι να κάνουμε όμως; Να διώξουμε τα παιδιά τους; Δεν είναι λύση αυτή και δεν θέλουμε να το κάνουμε» λέει φροντιστής στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ , για να τονίσει ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε και για όσο και εμείς αντέξουμε!»
Η δυσκολία των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις αναμένεται να επιδεινωθεί από τη στιγμή που οι μισθοί, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί  σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

            «Στα εργασιακά του δημόσιου, καθώς και του ιδιωτικού τομέα, οι ‘’κόκκινες γραμμές’’ έγιναν ‘’κόκκινες κορδέλες’’ και κατέληξαν σε ‘’κόκκινους κόμπους’’ που πρέπει να λύσουμε», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Καστοριάς, κ. Γιώργος  Μαλλεας.

Οι Καστοριανοί περιμένουν από τους νέους πολιτικούς να δουν φως στο  τούνελ.Eείναι απολύτως λογικό οι πολίτες να απαιτούν από τους πολιτικούς, να μην τους λένε μεγάλα λόγια ή να δίνουν απραγματοποίητες υποσχέσεις.
Να τους λένε αλήθειες για πράξεις και ενέργειες που μπορούν τουλάχιστον να τους βγάλουν από το τέλμα της αβεβαιότητας και της αγωνίας. Να τους δώσουν κάποια ελπίδα για το πώς και πότε θα δουν μια αχτίδα, έστω, στο σκοτεινό τούνελ στην  Ελλάδας Της κρίσης …

                                                                      Δώρα Κωτσοπούλου

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks