-
Αρχική > Τοπικά νέα >  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Οι τέσσερεις άσσοι της τράπουλας

 ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Οι τέσσερεις άσσοι της τράπουλας

Έπεσε πλέον ο πυροβολισμός του αφέτη και αποκαλύφθηκε ο συνδυασμός της ΝΔ για την επικράτεια Καστοριάς. Τέσσερα ονόματα, δυο παλιά, δυο καινούργια και καμία απολύτως έκπληξη, καμία ανατροπή.  

Ήταν ακριβώς αυτά που αναμένονταν -αν και στα παρασκήνια διεξήχθησαν σκληρές μάχες για την είσοδο κι άλλων προσώπων. Η χθεσινή ανακοίνωση τουλάχιστον του κ Μανώλη Χατζησυμεωνίδη αυτό δείχνει.

Ο κ. Χατζησυμεωνίδης  σε δηλώσεις του θεωρούσε πως συμμετείχε στο σχήμα αλλά τελικά μετά την ανακοίνωση από τα κεντρικη της ΝΔ  αποδείχθηκε πως όχι.
Η μία τουλάχιστον από τις δύο έδρες του νομού πάει σίγουρα στην νέα Δημοκρατία, οπότε η κάθοδος δίνει με ασφάλεια 1 προς 4 πιθανότητες να λύσει κάποιος νεοδημοκράτης το πρόβλημα της ζωής του για τα επόμενα 3-4 χρόνια.

Το ζητούμενο φυσικά θα ήταν μαζί με το δικό του πρόβλημα να έλυνε και το πρόβλημα της περιοχής μας, αλλά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο -σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης τουλάχιστον- είναι μάλλον αδύναμες. Η Καστοριά θέλει ένα συνολικό ressurection plan το οποίο, ούτε έχει σκεφθεί κανείς έως τώρα, ούτε κι έχει δείξει δείγματα πως μπήκε  στον κόπο να προβληματιστεί σχετικά…
Ποιος λοιπόν θα πάρει την τελική εντολή για Αθήνα;Ποιος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του πλήθους; Είναι κάτι που μένει να δούμε και ο χρόνος είναι κυριολεκτικά ελάχιστος μπροστά από τους υποψήφιους.

Εχουν είκοσι μόλις ημέρες να ξεδιπλώσουν την επικοινωνιακή τους στρατηγική. Η οποία -ειλικρινά- ελπίζω να είναι κάπως καλύτερη από αυτή που εξεδήλωσαν έως τώρα.
Οι περισσότεροι ακολουθούν την πεπατημένη. Αναμασούν, με περισσότερες λέξεις, τις φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πατώντας στο σταθερό σανίδι της πολιτικά ορθής κομματικής γραμμής κι αποφεύγοντας να προσθέσουν ο,τιδήποτε δικό τους.

Τα πράγματα όμως θα κριθούν ακριβώς εκεί. Στον προσωπικό λόγο! Τέσσερεις είναι μάλλον πολλοί. Υπάρχει κάποιος χαρισματικός ανάμεσα τους;Μένει να το δούμε…

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks