-
Αρχική > Τοπικά νέα > Εκλογές:Εδώ ο καλός υποψήφιος!

Εκλογές:Εδώ ο καλός υποψήφιος!

Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές.

Σε τοπικό επίπεδο οι υποψήφιοι κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διακριθούν, να ξεχωρίσουν ο ένας από τον άλλο, να πείσουν τον κόσμο ότι πρέπει να προτιμήσει αυτούς και όχι τον διπλανό τους. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αφού το αφήγημα είναι απαράλλαχτο και κεντρικά σερβιρισμένο. Πρακτικά είναι σαν οι σερβιτόροι ενός εστιατορίου να τσακώνονται και να διαγκωνίζονται αναμεταξύ τους ως προς το ποιον απ΄ όλους θα πρέπει να προτιμήσει ο πελάτης.
Για τον οποίο πελάτη όμως πράγμα σχετικά αδιάφορο, μιας κι αυτό που μετρά πραγματικά είναι η κουζίνα και ο σεφ…
Παρ’ όλα αυτά ο καθ’ ένας τους αναπτύσσει τεχνικές λανσαρίσματος εαυτού (personal marketing) που έχουν σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Άλλος ρίχνει το βάρος στην ευπροσηγορία και φιλικότητα, άλλος στις υψηλές του γνωριμίες άλλος στην πείρα του κ.οκ.
Ολοι τους φωτογραφίζονται αντάμα με παράγοντες υψηλής εξουσίας και τον έναν και μοναδικό αρχηγό, την πηγή κάθε δύναμης και εξουσίας, προκειμένου να δημιουργήσουν τους κατάλληλους συνειρμούς. Ολοι τους μακιγιάρονται και ρετουσάρουν τις φωτό θαρρείς και κατεβαίνουν σε καλλιστεία, βάζουν φόντο τα καλύτερα τοπία της περιοχής, αγκαλιάζουν πιτσιρίκια και γέροντες, σεργιανούν γειτονιές, συνοικίες, αγορές και χωριά, ακούνε με άπειρη προσοχή και υποτακτικότητα το μακρύ και το κοντό του καθενός και απαντούν με ευγένεια και ανεκτικότητα σε όλα τα σχόλια που υποβάλλονται στα ΜΚΔ.
Όλα αυτά φυσικά μέχρι τις εκλογές και την εκλογή του ενός και μοναδικού που θα πάρει την εντολή και θα κατέβει Αθήνα.
Από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή:
Αμα τον ξαναδείτε και άμα σας ξαναμιλήσει γράφτε μας!
Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks