-
Αρχική > Ελλάδα > Ετοιμάζονταν να δώσουν συντάξεις έως 24.000 ευρώ τον μήνα

Ετοιμάζονταν να δώσουν συντάξεις έως 24.000 ευρώ τον μήνα

Συντάξεις που άγγιζαν τα 24.000 ευρώ τον μήνα ετοιμάζονταν να εκδώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Παρόν»

. Το θέμα επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Όταν ο υπουργός Εργασίας το πληροφορήθηκε, ζήτησε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία να σταματήσουν την έκδοση σχετικών αποφάσεων , ως ότου η νέα πολιτική ηγεσία αποφασίσει οριστικά για το τι ακριβώς θα συμβεί. Μέχρι τώρα, η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί ανάμεσα στους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας αλλά και του ΕΦΚΑ είναι η επαναφορά ενός ανωτάτου πλαφόν στο ύψος της χορηγούμενης σύνταξης, προσαρμοσμένου ανάλογα με το ύψος των εισφορών που θα έχουν καταβληθεί από τη μεριά του ασφαλισμένου αλλά και των γενικότερων κοινωνικών και οικονομικών δεδομένων που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, προκρίνουν ότι ένα πλαφόν στο ύψος των 6.800 ευρώ τον μήνα θα ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό ανώτατο ποσό χορηγούμενης σύνταξης. Προφανώς, για να γίνει αυτό απαιτείται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί εντός του Αυγούστου.

 

Αρχική

 

Top
Enable Notifications OK No thanks