-
Αρχική > Ελλάδα > ΕΛΤΑ: Η οικονομική ασφυξία επιβάλλει εθελούσια εργαζομένων και κλείσιμο καταστημάτων

ΕΛΤΑ: Η οικονομική ασφυξία επιβάλλει εθελούσια εργαζομένων και κλείσιμο καταστημάτων

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζομένους  βρίσκεται στα πιθανά σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

 Μπορεί την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ να έχει αναλάβει να τη διαχειριστεί ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης – χρειάζεται ένεση ρευστότητας ύψους 750 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – το ζήτημα των ΕΛΤΑ, όμως και της οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρίσκονται  αποτελούν τον σημαντικότερο σκόπελο για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ο υπουργός απαντώντας στα σενάρια και τις φήμες περί κλεισίματος του οργανισμού, τόνισε ότι «προφανώς και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Η απάντηση σε ένα παρόμοιο ερώτημα για τη ΔΕΗ που έδωσε ο κύριος Χατζηδάκης είναι ξεκάθαρη για τον ίδιο και αινιγματική για τον κύριο Πιερρακάκη καθώς αποκρίθηκε ότι δεν «είμαστε μάγοι». Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν για να διασωθεί και να περάσει στην ανάπτυξη η ΔΕΚΟ και οι τεχνολογικές δυνατότητες που αποτελούν ζητούμενο του μετασχηματσμού τους δεν είναι από μόνες τους πανάκεια.

«Προφανώς εμείς θέλουμε να διασώσουμε τα ΕΛΤΑ. Απλώς νομίζω πως αν κάποιοι δεν έκαναν τίποτα για 4,5 χρόνια, εμείς μπορούμε να έχουμε δύο μήνες για να κάνουμε κάτι. Παρ’ όλα αυτά, τους επόμενους μήνες θα είμαστε στη διάθεσή σας να το συζητήσουμε αναλυτικά το θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

 

https://www.ethnos.gr/oikonomia/55689_elta-i

Top
Enable Notifications OK No thanks