-
Αρχική > Απόψεις > μπρεντ α φερ” για μια θέση Αντιδημάρχου! (Του Δώρα Θέτη )

μπρεντ α φερ” για μια θέση Αντιδημάρχου! (Του Δώρα Θέτη )

Λίγες ώρες πλέον πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και ελάχιστες ημέρες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους, κορυφώνεται η αγωνία αλλά και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ενδιαφερομένων για τις έμμισθες, όλες πλέον, θέσεις των αντιδημάρχων του κ. Κορεντσίδη.

Στο πολιτικό αυτό “μπρεντ α φερ” υπάρχουν δυο κυρίαρχα στρατόπεδα: οι “παλιοί” ή “ψημένοι” από την μία και οι “νέοι” και “ενθουσιώδεις” από την άλλη πλευρά.

Οι μεν προτάσσουν την εμπειρία και γνώση που έχουν αποκτήσει σε προηγούμενες θητείες ή πολιτικές ενασχολήσεις ενώ οι δε τονίζουν τον ζήλο και το άμεμπτο της πρώτης τους ενασχόλησης, χωρίς κανένας να αναφέρεται στις ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται.

Εκτός από τα άτυπα στρατόπεδα, υπάρχει και το ατομικό συμφέρον φυσικά, όπου ο καθένας προσπαθεί, με όποιο τρόπο και μέσο μπορεί να διεκδικήσει μια έμμισθη θέση. Έτσι, οι παλιοί Τόσκος και Λίτσκας διεκδικούσαν έντονα την αντιδημαρχία πρασίνου και καθαριότητας, με επικρατέστερο τον κ. Λίτσκα , αφού ο κ. Τόσκος φαίνεται να οδεύει προς ΔΕΥΑΚ.

Οι έτεροι “Αγγελικοί” Ζήσης, Στυλιάδης και Φουλιράς δεν φαίνεται να αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκιο αντιδημάρχου με την σκέψη να συνεχίσουν ως πρόεδροι στα νομικά πρόσωπα που βρίσκονται μέχρι τώρα οι δυο πρώτοι μονάχα.

Το όνομα του κ. Τσανούσα ακούγεται έντονα για την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ ο κ. Μιταλίδης φαίνεται να απομακρύνεται από τα οικονομικά και να οδεύει προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όσον αφορά τους “νέους”, το υψηλό σκορ του κ. Παπαδόπουλου ίσως τελικά του επιφέρει τη αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ το όνομα του κ. Ρήμου Σάκη ακούγεται για τον Προγραμματισμό.

Η θέση των οικονομικών φαίνεται να αποτελεί θέμα γένους θηλυκού με τις έμπειρες λογίστριες Θεοχάρη και Κορεντσίδου να διεκδικούν την αντιδημαρχία επί ισοις οροις.

Επίσης, πολύ δυνατά ακούγεται το όνομα του Χρήστου Μουρατίδη, γραμματέα στον σύλλογο φίλοι Περιβάλλοντος, για την αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού.

Τέλος, την αντιδημαρχία του κ. Τέρψη, δηλαδή την αγροτική ανάπτυξη και πολιτική προστασία, επιθυμεί έντονα, υποστηριζόμενος οικογενειακώς και εκ των έσω στο Δημαρχείο, ο κ. Λιάμης, γυμναστής στο επάγγελμα, με έντονο το ενδιαφέρον του για τα “θέματα αποχιονισμού”!

Όλα αυτά τα σενάρια βέβαια στηρίζονται σε διαρροές, ελεγχόμενες και μη, από το περιβάλλον του κ. Κορεντσίδη και

αίρουν πολλών επιφυλάξεων, που πολύ σύντομα θα επιβεβαιωθούν ή διαψευστούν.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks