-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Γιάννης Κορεντσίδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα(Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ρεπορτάζ)

Γιάννης Κορεντσίδης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα(Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ρεπορτάζ)

Στο φουλ δουλεύουν οι  «μηχανές» της  νέας  δημοτικής αρχής του δήμου Καστοριάς  για την έγκαιρη και χωρίς προβλήματα  έναρξη μετά την λήψη των καθηκόντων της.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Εδώ και πολλούς μήνες είμαστε  έτοιμοι

Την περασμένη Πέμπτη από  το αρχοντικό ορολογόπουλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα  τοπικά ΜΜΕ ο νέος δήμαρχος Καστοριάς κ Γιάννης Κορεντσίδης,  ανακοίνωσε τους νέους αντιδημάρχους αλλά και τους στόχους τόσο τους δικούς του όσο και της ομάδας του.

Ο νέος Δήμαρχος  ξεκίνησε την τοποθέτηση του με το γεγονός, ότι εδώ και πολλούς μήνες είναι  έτοιμοι και δεν ήταν απλά επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.«χωρίς καμία καθυστέρηση διότι την 1η Σεπτεμβρίου  αναλάβαμε και  επισήμως τη Διοίκηση του Δήμου Καστοριάςθέλαμε  να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα άπαντες, γνωρίζοντας ο καθένας επακριβώς τις αρμοδιότητές του», τόνισε .

Αναφορικά με τα πρόσωπα και τους Αντιδημάρχους, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κορεντσίδης, ότι ο ίδιος  έχει τονίσει πολλές φορές και στους ίδιους , αλλά και  δημόσια  ότι απαιτείται πολύ και εντατική δουλειά από όλους ,απαιτείτε στόχος προσήλωση   και  βέβαια αίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος.

Ζήτησα περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα

Το θέμα, διευκρίνισε  δεν είναι ποιοί και πώς θα καταλάβουν κάποιες θέσεις που δεν μ’ αρέσει να χρησιμοποιώ , αυτόν τον όρο αυτήν την λέξη , το θέμα είναι ποιος και πώς ή ποια θα κάνει δουλειά είναι αυτό για το οποίο μας έταξε ο λαός ο κόσμος της Καστοριάς στην οποία θέση είναι μεγάλη τιμή να την υπηρετήσουμε και ζήτησα πριν έρθω εδώ στην τελευταία αυτήν συνάντηση με τους 19 εκλεγμένους συμβούλους της ομάδας μας , ζήτησα την ίδια προσήλωση, την ίδια όρεξη , την ίδια διάθεση , αλλά πάνω απ’ όλα περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα γι’ αυτό  που μας περιμένει από την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο κ Κορεντσίδης στάθηκε ιδιαίτερα στους  στόχους  που θέλουν  να πετύχουν  μ’ αυτήν την διάρθρωση των θέσεων  και των Αντιδημαρχειών . Θέλουμε, επισήμανε  να μεταφέρουμε  ένα μεγάλο αριθμό αρμοδιοτήτων από την πολιτική ηγεσία στην Διοίκηση και στις Υπηρεσίες.

Η φιλοσοφία της  νέας Διοίκησης, σύμφωνα με τον ίδιο  είναι ότι εμπιστευόμαστε όλο το προσωπικό του Δήμου Καστοριάς, όλους τους υπαλλήλους από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο , από τον τελευταίο σε θέση αρχής , μέχρι τον πιο σημαντικό και μεγαλύτερο.

Για όλους μας, τόνισε η ευθύνη είναι η ίδια υπάρχει σε όλους πιστεύω και ελπίζω ότι υπάρχει και αυτή η σοβαρότητα και υπευθυνότητα , είναι κάτι που διαπίστωσα  στις λίγες επισκέψεις που έκανα μέχρι σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς , αλλά βέβαια και από την ενημέρωση που είχα και από τους ίδιους τους Υπαλλήλους, αλλά και από τις Υπηρεσίες , όχι από τους αιρετούς. Βέβαια από τις συναντήσεις αυτές που έκανα  με κάθε έναν και με κάθε μια ξεχωριστά.

 Θέλουμε να περάσουμε επίσης μια καινούργια φιλοσοφία

Στη συνέχεια ο νέος δήμαρχος προχώρησε στην γνωστοποίηση των  Αντιδημαρχιών που η επιλογή όπως είπε, έγινε  . από προσωπικά από τον ίδιο. «Θα ήθελα να σας πω ότι η επιλογή έγινε, χωρίς να γνωρίζουν διάφοροι πλειν των εμπλεκομένων  τι ακριβώς θα γίνει , έγινε με μοναδικό σκοπό και σκεπτικό το πώς μπορεί να προσφέρει ο καθένας , ανάλογα με τις δυνατότητες και βέβαια και ανάλογα με τη θέση που έχει. Θέλουμε να περάσουμε επίσης μια καινούργια φιλοσοφία με κάποιες αλλαγές που κάνουμε  και στην διάρθρωση των Αντιδημαρχιών αλλά και στα πρόσωπα , θέλουμε να περάσουμε κάτι καινούργιο. Έγινε απόλυτα σεβαστό από όλους τους συμβούλους και είναι κάτι το οποίο θα το διαπιστώσετε και εσείς στις συνεδριάσεις που θα έχουμε στην συνέχεια»

Η πρώτη  ειδική συνεδρίαση όπως ενημέρωσε ο κ. Κορεντσίδης θα λάβει  χώρα την  Κυριακή  1 η Σεπτεμβρίου το  πρωί όπου  και θα  οριστεί το νέο προεδρείο και οι δύο σημαντικές επιτροπές .

Επιτροπές

Αναφορικά τώρα με τις δυο  επιτροπές, Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος  είναι  έτοιμοι  όπως επίσης είναι  έτοιμοι και για την συγκρότηση των Διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων και στην επόμενη αμέσως συνεδρίαση που θα γίνει  τακτική θα συγκροτηθούν σε σώμα και τα Διοικητικά συμβούλια των υπόλοιπων δομών του Δήμου, όλων των δομών του Δήμου.

«Θέλουμενα προλάβουμε, καταστάσεις και να τρέξουμε τον χρόνο ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να τελειώσουν όλα αυτά  σε ότι έχει να κάνει με τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβούλιου, αλλά και των Διοικητικών Συμβουλίων των δομών όλων των Δομών του Δήμου Καστοριάς και βέβαια προσηλωμένοι  από κει και πέρα στον στόχο τον οποίο έχουμε θέσει εξαρχής και που είναι να πάμε ένα βήμα παραπάνω τον Δήμο μας όλες οι Αντιδημαρχίες παίρνουν κάποια τμήματα από κάποιες Διευθύνσεις ή μοιράζονται κάποια Τμήματα και ήταν κάτι που αποφασίσαμε να κάνουμε για να γίνει πιο λειτουργικός και ευέλικτος ο Δήμος Καστοριά» .

Καταργείται, η αντιδημαρχία Οικονομικών και  προγραμματισμού

 

Στη συνέχεια  ο κ. Κορεντσίδης αναφέρθηκε και στην κατάργηση των δύο Αντιδημαρχίων από τις υπάρχουσες που  είναι η Αντιδημαρχία Οικονομικών ,« Η Αντιδημαρχία Οικονομικών λοιπόν καταργείται, θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτό το κομμάτι με την Διεύθυνση των Οικονομικών Υπηρεσιών και βέβαια με την Οικονομική Επιτροπή , η οποία πλέον θα έχει σημαντικές αρμοδιότητες και θα παίρνει σημαντικότατες αποφάσεις στην οποία θα προεδρεύει ο Δήμαρχος ,με την απόφαση αυτή μάλλον δεν ήθελα να υπάρχει μια διατάραξη μεταξύ των Αντιδημαρχιών , αλλά βέβαια και όλων των υπολοίπων δομών του Δήμου, αλλά και γενικά όλων των πολιτών . Παίρνω λοιπόν εγώ αυτήν την ευθύνη , όπως βέβαια αναλαμβάνω και όλη την ευθύνη , δεν θα υπάρχει κάποιος Αντιδήμαρχος , κάποια Αντιδημαρχία ή κάποια δομή του Δήμου που θα μείνει εκτεθειμένη. Σας το λέω εξαρχής ότι την ευθύνη για όλα τα πράγματα θα την έχω εγώ προσωπικά, δε θα ρίξω ποτέ ευθύνη ή οποιοδήποτε πταίσμα , σε κάποιον Αντιδήμαρχο ή σε κάποιον Πρόεδρο , στον οποιοδήποτε ο οποίος δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του», ενημέρωσε, διευκρίνισε ωστόσο, πως κάθε αντιδημαρχία θα αξιολογείται και θα έχει την επιτήρηση τη δική του  « θα υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερος και περισσότερος φόρτος εργασίας για εμάς και για εμένα προσωπικά , αλλά είναι κάτι που δεν το φοβάμαι και είναι επίσης κάτι που είχα δηλώσει από την αρχή ,την δουλειά δεν την φοβόμαστε».

Η Δεύτερη Αντιδημαρχία που καταργείται σύμφωνα με τον κ Κορεντσίδη , είναι η Αντιδημαρχία προγραμματισμού. « χωρίς να θέλω να θίξω αυτούς που την υπηρέτησαν ,ήταν η Αντιδημαρχία η οποία καθυστερούσε τις μελέτες ή στον προγραμματισμό ή σε ότι οτιδήποτε άλλο. Μ’ αυτόν τον τρόπο θέλω να αναβαθμίσω την διεύθυνση προγραμματισμού , τους υπαλλήλους και τον προϊστάμενο να έχουν έναν ειδικό ρόλο οι οποίοι θα υπάγονται απευθείας στον Δήμαρχο  και βέβαια σε συνεργασία μαζί σε καθημερινή βάση , και με αναβαθμισμένο το ρόλο του προϊσταμένου  της Διεύθυνσης προγραμματισμού , πιστεύω επίσης ότι θα προχωρήσουμε περεταίρω και θα μπεί το πρόγραμμα αυτό που χρειάζεται».

                                                                                                 Ορίστηκαν οι εξής αντιδήμαρχοι

 

Αντιδημαρχία Διοίκησης

Συντονισμού Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων

Κωνσταντίνος Τσανούσας

 

Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων

Πολεοδομίας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας

Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος

 

Αντιδημαρχία Τουρισμού

Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων

Χρήστος Μουρατίδης

 

Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης

Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου

Όλγα Θεοχάρη-Παπαδάμου

 

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού

Πέτρος Δοκόπουλος

 

Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας

Διονύσιος Λίτσκας

 

   Αντιδημαρχία Καθημερινότητας και Καθαριότητας

      Θεόδωρος (Άκης) Λιάμης,

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks