-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σύνδεσμος Γουνοποιών Ο Προφήτης Ηλίας»:Πλώρη για 4ο Fur Festival (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ )

Σύνδεσμος Γουνοποιών Ο Προφήτης Ηλίας»:Πλώρη για 4ο Fur Festival (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ )

Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα και σε οργανωτικό επίπεδο στo 4ο Kastorian Shopping Fur Festival.

Σε οργασμό εργασιών βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Σύνδεσμος Γουνοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας» με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου  Kastorian Shopping Fur Festival που θα λάβει χώρα  από 12-14 Νοεμβρίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Με τη συμμετοχή 70 και πλέον γουνοποιητικών επιχειρήσεων, από τις σημαντικότερες του κλάδου, θα πραγματοποιηθεί

το Fur Shopping Festival  το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του ως νέος θεσμός στα εκθεσιακά πράγματα του κλάδου της γούνας το 2016, με σκοπό την ενίσχυση των πωλήσεων των γουνοποιητικών επιχειρήσεων λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν και από την πρώτη χρονιά έθεσε τις βάσεις της επιτυχίας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκθετών και εμπορικών επισκεπτών.

Στόχος του Συνδέσμου είναι  να καλύψει  τις προσδοκίες όλων των γουνοποιών σε μια δύσκολη περίοδο, λόγω τις οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα  μας και τις  δύσκολες καταστάσεις που περνά ο γουνοποιητικός  κλάδος .

Στον ρυθμό των ίδιων  διαδικασιών  βρίσκεται και η όλη η Π Ε Καστοριάς, σύλλογος ξενοδόχων, μέσα μεταφοράς, διακοσμητές, ηλεκτρολόγοι κλπ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ιδιόκτητο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς.

                                   Πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα

 

Οι προετοιμασίες για τη φετινή διοργάνωση έχουν πλέον μπει στην τελική ευθεία, με την καινοτομία φέτος να αποτελούν οι τέσσερις συνολικά επιδείξεις μόδας που θα πραγματοποιηθούν τις δύο πρώτες ημέρες του Festival, εντός του εκθεσιακού χώρου στις οποίες οι συμμετέχουσες γουνοποιητικές επιχειρήσεις θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους.

Μεγάλη αναμένεται να είναι και η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη διοργάνωση μέσω των προωθητικών ενεργειών του Συνδέσμου (καμπάνια στα social media, προβολή στον κλαδικό Τύπο, newsletters). Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τις πύλες του Εκθεσιακού Κέντρου πέρασαν εμπορικοί επισκέπτες από 40 χώρες, καθώς το Fur Shopping Festival έχει μπει πλέον στο καλεντάρι των μεγάλων εμπορικών εκθεσιακών γεγονότων παγκοσμίως, αποτελώντας ένα σημαντικό πεδίο εμπορικών συναλλαγών.

Το 4th Fur Shopping Festival διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, ενώ υποστηρίζεται από τους Δήμους Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

Μεγάλος Χορηγός του 4th FSF είναι το Διεθνές Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων SAGA FURS.
Υπενθυμίζεται ότι για τους μη εμπορικούς επισκέπτες θα υπάρχει αντίτιμο εισόδου (20 ευρώ για τη μία ημέρα και 50 ευρώ για το τριήμερο).

Αξίζει να αναφερθεί ότι  το Εκθεσιακό Κέντρο θα αποκτά ζωή και δημιουργία όχι μόνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας αλλά στην διάρκεια του έτους. Πράγμα που σημαίνει περεταίρω αξιοποίηση του χώρου και για άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Οι επαγγελματίες που θα συμμετέχουν θα είναι από όλο τον κόσμο, για τη μεταφορά τους έχουν ναυλωθεί πτήσεις τσάρτερ, ενώ η διαμονή τους θα γίνει σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

«Καταβάλουμε  όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να έχει επιτυχία αυτό μας το εγχείρημα»

Την  ικανοποίηση του εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ  για την  πραγμάτωση  του 4ο Kastorian Shopping Fur Festival, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών  Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας»  κ. Αποστόλης Τσούκας . «Μέχρι στιγμής έχουμε την συμμετοχή 70 περίπου εκθέτων. Πιστεύω ότι είναι  ένας  ικανοποιητικός αριθμός, θεωρώ ότι ο νέος θεσμός θα έχει επιτυχία. Συμμετέχουν επίσης εκθέτες που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα στις εκθέσεις γούνας, ενώ θα κρατήσουν χώρο και για την Έκθεση τον προσεχή Μάιο», δήλωσε ο κ. Τσούκας . Υποστήριξε παράλληλα  ότι  καταβάλουν  άοκνες προσπάθειες  με κεντρικό στόχο  την  προώθηση της ελληνικής γούνας και την περεταίρω αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, εκτός Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, μιας και έχει δυνατότητες να παραμένει ενεργό με δραστηριότητες όλο τον χρόνο.

 “Εμείς κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το εγχείρημα  μας αυτό να έχει επιτυχία. Θέλουμε βάση της διαφημιστικής προβολής να έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Προβάλουμε την Καστοριά χωρίς βοήθεια από πουθενά. Την προβάλαμε στη Σιβηρία, καθώς επίσης και  στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Προσπαθούμε να φέρουμε κόσμο», πρόσθεσε ο πρόεδρος, για να καταλήξει στέλνοντας μήνυμα  στήριξης με κεντρικό στόχο  να καθιερωθεί  η εκδήλωση, η όποια  ουσιαστικά «θα είναι μια  πραγματική γιορτή για την πόλη, τον νομό και τη γούνα». 

                                  Στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών η Καστοριά

 

Μέσα από τον υπέροχο αυτό κόσμο  του 4ου  Kastorian Shopping Fur Festival , η Καστοριά της «γούνας» και του «εμπορίου» έρχεται στο επίκεντρο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών γούνας για άλλη μια  φορά. Ισχυροποιεί τη θέση της στον διεθνή κόσμο του εμπορίου της γούνας και συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγορών και συνεργασιών, όχι μόνο τοπικά αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την Ασία και την Ευρώπη μέχρι τη Β. Αμερική η γούνα γίνεται ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των ανθρώπων, αλλά και εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και ανάκαμψης των τοπικών κοινωνιών. Γίνεται το «μαγικό» ρούχο που βοηθάει τους επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν το δικό τους επιχειρηματικό όνειρο, αλλά και τους επισκέπτες να γίνουν οι πρωταγωνιστές ενός παραμυθιού που τους αγκαλιάζει με στιλ και ζεστασιά.

Τα μέλη του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” έχουν καταβάλει σημαντική προσπάθεια προκειμένου όλα να είναι άψογα και σε οργανωτικό επίπεδο στo 4ο Kastorian Shopping Fur Festival.

Πάντως σίγουρο είναι πως η Καστοριά και η γούνα πορεύονται ανά τους αιώνες, από την εποχή του Βυζαντίου και παρά τις αντιξοότητες και τον τρομακτικό ανταγωνισμό διεθνώς, η καστοριανή γούνα κατέχει σήμερα το 10% της παγκόσμιας αγοράς, φέρνοντας ετησίως στη χώρα μας σημαντικό  συνάλλαγμα.

Top
Enable Notifications OK No thanks