-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για το δίκτυο Φυσικού Αερίου κατέθεσε η Ολ. Τελιγιορίδου

Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος για το δίκτυο Φυσικού Αερίου κατέθεσε η Ολ. Τελιγιορίδου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για το δίκτυο Φυσικού Αερίου σε Καστοριά, Άργος Ορεστικό, Μανιάκοι και Γρεβενά  κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

Το 2013 κυρώθηκε στην Βουλή η συμφωνία με την κοινοπραξία ΤΑΠ για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από την χώρα μας. Στον τότε σχεδιασμό δεν προβλεπόταν στην συμφωνία, η κατασκευή σημείων εξόδου του φυσικού αερίου, ώστε η Δυτική Μακεδονία να επωφεληθεί από την διέλευση του αγωγού με την τροφοδοσία σε δίκτυα διανομής φυσικού αερίου.

Με συστηματική προσπάθεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επαναδιαπραγματεύτηκε με την κοινοπραξία του ΤΑΠ και εξασφάλισε φυσικό αέριο για τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος διανομής του φυσικού αερίου και η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας της Περιφέρειας, εκπονήθηκε Μελέτη Κόστους-Οφέλους και σχεδιάστηκε το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή δικτύου διανομής στην Καστοριά, στο Άργος Ορεστικό, στους Μανιάκους και στα Γρεβενά. Το δίκτυο αυτό περιλαμβάνει 138,6 χλμ. δικτύων χαμηλής πίεσης, 15 χλμ. δικτύων μέσης πίεσης καθώς και 2.154 επιδοτούμενες συνδέσεις προς τον τελικό καταναλωτή. Τα έργα κατασκευής θα ξεκινούσαν το 2020. Οι πρώτες 600 συνδέσεις θα δινόταν ως το 2023 και η πλήρης ανάπτυξη του έργου θα ολοκληρωνόταν το 2029.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks