-
Αρχική > Απόψεις > «Ενώνω, υπερβαίνω, προχωρώ» το τρίπτυχο δράσης του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη  Κορεντσίδη!(ΤουΔώρα Θέτη )

«Ενώνω, υπερβαίνω, προχωρώ» το τρίπτυχο δράσης του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη  Κορεντσίδη!(ΤουΔώρα Θέτη )

Με μια αποσαφήνιση τόσο του τρόπου σκέψης όσο και της πρακτικής δράσης που προτίθεται να ακολουθήσει για την συνέχεια, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης παραχώρησε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την προηγούμενη Εβδομάδα.

Κάτω από το γενικό τίτλο “Ενώνουμε δυνάμεις, υπερβαίνουμε αντιπαλότητες, προχωράμε με σχέδιο’’ ο κ. Κορεντζίδης σηματοδότησε την πορεία προς μια εποχή αλλαγής και διεκδίκησης για τον Δήμο Καστοριάς.

Για το λόγο αυτό, αναφέρθηκε σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν άμεσα όλους τους δημότες της πόλης.

Για το Μεταναστευτικό θέμα, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα που ξεπερνάει τα τοπικά όρια του Δήμου Καστοριάς! Προδικάζοντας ως ένα βαθμό την στάση του, δήλωσε πως ο Δήμος Καστοριάς θα σταθεί αλληλέγγυος και θα στηρίξει την πατρίδα μας σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Ταυτόχρονα όμως σημείωσε πως η φιλοξενία πρέπει να τεθεί κάτω από συγκεκριμένους όρους, ώστε να μην χαθεί η εθνική ταυτότητα.

Ο κ. Κορεντσίδης δήλωσε απόλυτος γνώστης της κατάστασης και ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για έναρξη δημοσίου διαλόγου με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Όσον αφορά το Αεροδρόμιο και το πρόβλημα με την εταιρεία που πραγματοποιούσε έως τώρα τις πτήσεις, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις παρεμβάσεις που οδήγησαν ήδη στην επίλυση του. Τα προβλήματα του αεροδρομίου είναι γνωστά σε όλες τους τις διαστάσεις και το ζητούμενο πλέον είναι όχι μόνο να συνεχιστούν οι ήδη προγραμματισμένες πτήσεις, αλλά να γίνουν ακόμη περισσότερες και πιο συχνές.

Για τη Σήραγγα Κλεισούρας, φαίνεται ότι όλα είναι προς την σωστή κατεύθυνση μιας και το έργο είναι πιο ώριμο από ποτέ για να υλοποιηθεί. Σχετικά με την κριτική από την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο, ο κ. Κορεντσίδης υποστήριξε πως η σήραγγα είναι ένα έργο που ενώνει και είναι πολύ χρήσιμο στις μεταφορές, στις μετακινήσεις, αλλά και για τις διακομιδές ασθενών σε μονάδες υγείας. Σε ότι αφορά την Κλεισούρα, για αυτή τη Δημοτική Αρχή ήταν, είναι και θα αποτελέσει τουριστικός προορισμός.

Σχετικά με την έλευση του φυσικού αερίου, δήλωσε πως αποτελεί έργο πνοής, ανάπτυξης και τεράστιας ωφέλειας για την περιοχή μας. Είναι επιβεβλημένο για την Καστοριά, η οποία αντιμετωπίζει βαρείς χειμώνες χωρίς να έχει κάποια εναλλακτική μορφή θέρμανσης, και ξεκαθάρισε πως απαιτείται πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Καστοριάς είναι διατεθειμένος να δώσει όλη τη δέουσα σημασία και βαρύτητα, ασκώντας πίεση προς κάθε κατεύθυνση.

Για τις Πανεπιστημιακές Σχολές, ο κ. Κορεντσίδης δήλωσε πως γενικότερα «είμαστε υπέρ σε ότι έρχεται και είμαστε κατά σε ότι φεύγει». Αναφέρθηκε στην άριστη επικοινωνία και συνεργασία με την πρυτανική αρχή και το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποκάλυψε την πρόθεση του να διαθέσει το 1ο Γυμνάσιο για εκμετάλλευση και αξιοποίηση, με όποιο τρόπο θεωρούν ότι η Καστοριά θα έχει ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να έρθει στην Καστοριά, να δει και να εξετάσει επί τόπου δομές και εγκαταστάσεις και να μας εξηγήσει για το πως σκέφτεται τον εκπαιδευτικό χάρτη στην ελληνική περιφέρεια. Από την πλευρά του Δήμου Καστοριάς, είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε και είμαστε σε θέση να απαιτήσουμε.

. Όσον αφορά τα αγροτικά ζητήματα, ο Δήμος Καστοριάς στέκεται πάντοτε αρωγός σε έναν τομέα ιδιαίτερα αναπτυξιακό για την περιοχή μας, που μαζί με τον τουρισμό θέλουμε να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο. Τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς μας, είτε με τα φασόλια, είτε με τα μήλα, αλλά και με άλλα τοπικά προϊόντα, έχουν τεθεί σε μια κοινή ατζέντα σε συζητήσεις με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, ο οποίος έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες και ανακοινώσεις και είμαστε διαρκώς σε συνεννόηση και συνεργασία.

Για το θέμα με τα καυσόξυλα σημείωσε πως αποτελεί ζήτημα της κεντρικής διοίκησης και όχι του Δήμου Καστοριάς. «Ασκείται πίεση για πιστώσεις και γίνονται ενέργειες για την προμήθειά τους πιο νωρίς και με μεγαλύτερες ποσότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά. Τόνισε την χρονική πίεση που υπήρχε από την στιγμή της ανάληψης και σημείωσε την έλλειψη προβλημάτων στα ξύλα που διαχειρίζεται άμεσα ο Δήμος Καστοριάς από Κλεισούρα και Οξυά.

Τέλος, για τον προγραμματισμό της εορταστικής περιόδου, ανακοίνωσε πως ο Δήμος Καστοριάς είναι σχεδόν έτοιμος να ανακοινώσει τον τελικό προγραμματισμό των δράσεων. Πρόκειται για έναν ολόκληρο μήνα εκδηλώσεων, που θα ξεκινήσει 8 Δεκεμβρίου και θα τελειώσει 8 Ιανουαρίου.

Για πρώτη φορά χαμήλωσε τις προσδοκίες για φέτος, και αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας μιας σταθερής βάσης, έτσι ώστε τις επόμενες χρονιές να γιγαντωθεί και να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Δήλωσε πως θα υπάρχει πλήρη αντιδιαστολή με την «φτωχή εικόνα» που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια ενώ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις επί του θέματος την επόμενη εβδομάδα για το όνομα και το λογότυπο του «θεματικού πάρκου».

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks