-
Αρχική > kastoria365 > Αλβανία για τους σεισμοπαθείς :Αλληλεγγύη στην πράξη! Από τον λαό της Καστοριάς (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ)

Αλβανία για τους σεισμοπαθείς :Αλληλεγγύη στην πράξη! Από τον λαό της Καστοριάς (Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ)

Τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο τους, τον δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό δείχνουν καθημερινά οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, με τον πιο απλό, άδολο και ουσιαστικό τρόπο.

Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις και υποσχέσεις από αρμόδιους πολιτικούς άρχοντες. Αρκεί η λιτή και μικρή συνεισφορά του καθενός από εμάς προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο. Ειδικά όταν η δοκιμασία που περνάει ο δίπλα μας προέρχεται από θεομηνίες και στοιχεία της φύσης που δεν μπορούν να ελεχθούν ούτε στο ελάχιστο από τις δικές μας ενέργειες, η παραμικρή συνεισφορά αποκτά ιδιαίτερο νόημα.

Άνθρωποι που μπορεί να έχουν τα δικά τους οικονομικά και άλλα προβλήματα, δεν διστάζουν να στερηθούν επιπλέον από το υστέρημα τους και να συνδράμουν με κάθε μέσο στον δοκιμαζόμενο και άτυχο συμπατριώτη τους. Άνθρωποι που πολλές φορές έχουν αδικηθεί και κατηγορηθεί ακόμα με διάφορα αρνητικά στερεότυπα και χαρακτηρισμούς όπως κλέφτες, απατεώνες ή απλά «Αλβανοί»!

Όπως όμως είμαστε όλοι μας, έτσι και οι κάτοικοι της γειτονικής Κορυτσάς, τείνουν χείρα φιλίας, υποστήριξης και συμπάθειας προς όποιον έχει την ανάγκη του στις σεισμόπληκτες περιοχές. Πολύ απλά, άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, τρόφιμα, φάρμακα, είδη πρώτης ανάγκης, κουβέρτες και ότι άλλα είδη μπορούσε ο ανώνυμος κάτοικος να προσφέρει, συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στην Κορυτσά για να διανεμηθούν στους σεισμόπληκτους γείτονες μας που τα έχουν ανάγκη!

Έτσι λοιπόν, οι γείτονες μας αποδεικνύουν στην πράξη τι σημαίνει αλληλεγγύη και πως αυτή εκφράζεται με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, μακριά από προβολές και εκμεταλλεύσεις κάθε είδους.

Τα ίδια ακριβώς συναισθήματα αγάπης και υποστήριξης εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός, τόσο σε εθνικό και κρατικό επίπεδο, όσο και σε ατομικό, με την βοήθεια της Ελλάδος και των Ελλήνων να είναι διαρκής και σημαντική από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα.

Μέσα από τον πόνο, την απώλεια και την δυστυχία έρχεται η ελπίδα, η αγάπη και η αισιοδοξία! Είναι από τις στιγμές που νιώθεις όχι απλά ότι υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αλλά πολύ περισσότερο, ένα πνεύμα αισιοδοξίας ότι η ανθρωπιά θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο!

Ας φροντίσουμε όλοι μας για την ανακούφιση του γείτονα μας, για την δική μας ουσιαστική βελτίωση και απόδειξη συνάμα της ανθρώπινης μας φύσης!

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks