. Δεν υπαρχει η γεύση και το καβουρδισμενο κριθαράκι αν δοκιμάσετε αυτό δε θα ξαναφατε απλό πιλαφακι… Συνοδεύει άψογα τα πάντα απο κρεατικά..
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε
2 κουπες ρυζι Καρολινα
1/2 κουπα κριθαρακι μετριο
1 γεματη κουταλια αγνο βουτυρο
2 κουταλιες ελαιολαδο
Ενα κυβο (οτι θελετε)
5 κουπες νερο
1/2 κουπα κριθαρακι μετριο
1 γεματη κουταλια αγνο βουτυρο
2 κουταλιες ελαιολαδο
Ενα κυβο (οτι θελετε)
5 κουπες νερο
Σωταρω σε δυνατη φωτια το κριθαρακι στο βουτυρο και το λαδι μεχρι να σκουρυνει αρκετα. …προσθετω το ρυζι να διαφανισει… Σβηνω με τον ζωμο… Ανακατευω και ριχνω αλατι και πιπερι… Σκεπαζω για ενα 15 σε σιγανη φωτια να βρασει… Μολις απορροφησει το νερακι αποσυρω και σκεπαζω με πετσετα….
Τζωρτζίνα ΚκτΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ