-
Αρχική > Απόψεις > Δρόμος φάντασμα θυμίζει πλέον Οδό Μητροπόλεως(Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ.)

Δρόμος φάντασμα θυμίζει πλέον Οδό Μητροπόλεως(Δώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα Ν.Κ.)

   Εγκατάλειψη αντικρίζει όποιος ρίξει το βλέμμα του στην  Οδό Μητροπόλεως. Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους, που πριν λίγες ημέρες έσφυζε από ζωή, σήμερα δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα παραπάνω από ερημιά, οικονομικά προβλήματα, εγκατάλειψη και υποχρεώσεις.

 

   Έσβησαν φώτα και οι φωνές στην Οδό Μητροπόλεως

Η απουσία των μαθητών του 1ου γυμνάσιου, η οικονομική στενότητα, η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των συμπολιτών μας, απόρροια της οικονομικής πολιτικής και γενικότερα η οικονομική κρίση οδηγεί σε απόγνωση τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες της πόλης μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους να ‘’βουλιάζουν’’ και  η Οδός Μητροπόλεως να οδηγείται σε μαρασμό. Τα  οικονομικά μέτρα ή αλλιώς ‘’χαράτσια’’ φαίνεται πως έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά.

Οι φωνές και τα τραγούδια  σταμάτησαν  και την θέση τους πήραν  και πάλι οι κλειστές βιτρίνες

Ακόμα και για τους φοιτητές η οδός Μητροπόλεως παραμένει αδιάφορη. Αν και υπάρχουν φθηνά ενοίκια η έλλειψη σύνδεσης, μέσω κτέλ, του ΤΕΙ με την Ομόνοια δημιουργεί τεραστία προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση τους.

Μοναδικές ημέρες που η οδός Μητροπόλεως θύμιζε κάτι από τα παλιά ήταν  μόνο κατά την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου των ραγκουτσαριών.Μετά το καστοριανό καρναβάλι, από τα δικαστήρια μέχρι την πλατεία Ομονοίας, τα φώτα ‘έσβησαν ,οι φωνές και τα τραγούδια  σταμάτησαν  και την θέση τους πήραν  και πάλι οι κλειστές βιτρίνες και τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα δείχνοντας έτσι την δική τους απογοητευτική εικόνα για περιοχή που διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποια στιγμή να αναγεννηθεί από τις στάχτες της.

                                  Λουκέτα, με …πρωταθλήτρια την οδό Μητροπόλεως

Εξαιρετικά δυσάρεστα ήταν τα αποτελέσματα μίας πρόχειρης έρευνας στην οποία προχώρησαν οι Ενεργοί Πολίτες Καστοριάς αναφορικά με τα καταστήματα της Καστοριάς. Σύμφωνα με αυτά, σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 150 καταστήματα στην πόλη, τα οποία έβαλαν …λουκέτο, με …πρωταθλήτρια την οδό Μητροπόλεως, όπου καταγράφηκαν 55 κλειστά καταστήματα. Ακολουθούν η οδός Γράμμου με 12, η πλατεία Βαν Φλητ με 14, η 11ης Νοεμβρίου με 7, η Ορεστείων με 10, η Αγίου Αθανασίου με 8, η μεγάλου Αλεξάνδρου με 11, η λεωφόρος Κύκνων και Αθανασίου διάκου με 12, και πολλά αλλά.
Αμέτρητα δυστυχώς είναι και τα διαμερίσματα τα οποία παραμένουν ξενοίκιαστα. Αλλά οι ιδιόκτητες τους καλούνται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και όχι μόνο».

Top
Enable Notifications OK No thanks