-
Αρχική > Ελλάδα > Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές, με χιόνια στα ορεινά, καταιγίδες και πολύ κρύο

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές, με χιόνια στα ορεινά, καταιγίδες και πολύ κρύο

Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία και πότε αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός: Περιορίζεται σταδιακά η κακοκαιρία στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ οι πολλοί ισχυροί βοριάδες στα πελάγη διατηρούνται, οδηγώντας τον υδράργυρο σε νέα πτώση στην ανατολική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο (15/2), στα ανατολικά και νότια αναμένουμε συννεφιές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα πιο νότια τμήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά των ηπειρωτικών κυρίως περιοχών. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένουμε συννεφιές με βροχές και προς τα ανατολικά τμήματα ακόμα και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένουμε καλό καιρό, με ηλιοφάνεια και λίγες συννεφιές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα προσεγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, από το Ιόνιο προς το Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 και στα νησιά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικήςαρχικά αναμένουμε συννεφιές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ωστόσο, ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 7 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι δύο βαθμούς μικρότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιές, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ωστόσο, ο καιρός  γρήγορα θα σημειώσει βελτίωση.  Οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε το βίντεο με τις αναλυτικές πρέψεις του μετεωρολόγου του Open TV, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

 

EUNOS

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks