-
Αρχική > Απόψεις > O  Κοροναϊός της ακύρωσης! (θεδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

O  Κοροναϊός της ακύρωσης! (θεδώρα Κωτσοπούλου εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ )

Η συνεχής ανακοίνωση νέων κρουσμάτων, επτά σε μια μέρα (Κυριακή), του κορωνοϊού, αυξάνουν καθημερινά τον αριθμό των αρρώστων στη χώρα μας και εντείνουν το αίσθημα ανησυχίας και φόβου σε όλους μας.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο σοβαρή με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ανακοινώνει επιπλέον μέτρα προφύλαξης των πολιτών και περιορισμού της εξάπλωσης της. Έτσι, μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ και όλων των σχολικών εκδρομών για 2 εβδομάδες.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι αθλητικές εκδηλώσεις θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών για το ίδιο διάστημα, ενώ για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας..

Ακόμα και ιδιαίτερα μέτρα, κατόπιν συνεργασίας με την Εκκλησία, θα εφαρμοστούν έτσι ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα να μην προσέρχονται στην Εκκλησία.

Αυτές οι αποφάσεις, αν και αρκετοί τις θεωρούν υπερβολικές, έχουν σίγουρα καλές προθέσεις και προσπαθούν να προφυλάξουν την δημόσια υγεία.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις αρνητικές συνέπειες, τόσο στην καθημερινή και κοινωνική μας ζωή, όσο και στην οικονομία. Ολόκληροι κλάδοι και πολλές επιχειρήσεις μετράνε ζημιές χιλιάδων ευρώ εξαιτίας της ακύρωσης και της αναβολής μιας σειράς από εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Εκτός από τον τουρισμό και τις μεγάλες οικονομικές απώλειες από την ακύρωση σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως πρόσφατα συνέβη με τα καρναβάλια σε όλη την Ελλάδα, όλα τα επαγγέλματα μετράν ζημιές, από το χρηματιστήριο και το εμπόριο, μέχρι την εστίαση και την διασκέδαση.

Από τους πρώτους φυσικά κλάδους που υπέστησαν πολλές και τεράστιες ζημιές είναι η γουνοποιία και η εκτροφή γουνοφώρων ζώων.

Εν αναμονή των μέτρων ανακούφισης της κυβέρνησης, ελπίζουμε ότι οι καστοριανές επιχειρήσεις θα συμπεριληφθούν στο ακέραιο, μιας και τα περιθώρια επιβίωσης είναι ιδιαίτερα στενά για τους τοπικούς επιχειρηματίες και γενικά την τοπική οικονομία. Παρόμοια αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου μας, όπου φυσικά και εκεί υπάρχουν οικονομικές ζημιές σε τοπικούς επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, το ΔΣ του συλλόγου Υποτροφιών αποφάσισε την ακύρωση της εκδήλωσης του σε νυχτερινό κατάστημα της πόλης με αιτία τα γεγονότα της εξάπλωσης του κοροναϊού. Επίσης την εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας ακύρωσε και ο προοδευτικός σύλλογος.

Φαίνεται λοιπόν ότι στα τόσα μαζεμένα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας προστέθηκε άλλο ένα: ο κοροναϊός. Ο κοροναϊός της ακύρωσης και της αναβολής.

Ο κοροναϊός που μας καθηλώνει σε κάθε στιγμή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής μας. Ο κοροναϊός που μας απειλεί να αλλάξουμε την ζωή μας και να υποστούμε οικονομικές ζημιές.

Από εμάς εξαρτάται να αντισταθούμε. Οργανωμένα και υπεύθυνα, και σύμφωνα με τις εντολές του κράτους μας. Του κράτους που αναμένουμε να πράξει τα αυτονόητα και για την περιοχή μας. Ψυχραιμία και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks