-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση: Η ανεξιχίαστη διπλη δολοφονία στη Σαλαμίνα

Υπόθεση: Η ανεξιχίαστη διπλη δολοφονία στη Σαλαμίνα

Σε πολλές περιπτώσεις εγκλημάτων, δεν έχουν εντοπιστεί ο θύτης και το θύμα, επειδή, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε το έγκλημα και οι επόμενες ώρες μετά από αυτό, δεν το επέτρεψαν.

Τα “σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος” γυρνάνε το χρόνο πίσω και “μεταφέρονται” στη Σαλαμίνα, όπου μια εξαφάνιση και μια δολοφονία στοιχειώνουν την έρευνα των Ανθρωποκτονιών.
Στις 24 Ιουλίου του 2011, ο 27χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργος Μπάκας και η 22χρονη κοπέλα του Νατάσα Απέργη, σταμάτησαν στην παραλία της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα για να απολαύσουν το καλοκαιρινό φεγγάρι μέσα από το αυτοκίνητό τους.
Τα παιδιά δεν επέστρεψαν ποτέ. Το πρωί της 25ης Ιουλίου ο πατέρας του Γιώργου επικοινωνεί με την αστυνομία εκφράζοντας τις ανησυχίες του. Εκείνοι τον ενημερώνουν ότι είχε βρεθεί ένα αυτοκίνητο, το οποίο ταίριαζε στη περιγραφή με αυτό του Γιώργου.
Ο άτυχος πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τη φρικτή αλήθεια. Ο Γιώργος βρέθηκε δολοφονημένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου πυροβολημένος στο λαιμό από κοντινή απόσταση. Στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε η τσάντα και προσωπικά αντικείμενα της 22χρονης. Η ίδια πουθενά. Τα μοναδικά ίχνη της ήταν ένα σκουλαρίκι και μια ξεραμένη κηλίδα αίματος σε μικρή απόσταση από το σημείο του φονικού.
Πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Ποιος και γιατί θα σκότωνε ένα νεαρό ζευγάρι και θα εξαφάνιζε το πτώμα της κοπέλας χωρίς να αρπάξει το παραμικρό από το σημείο του εγκλήματος;
Τα σενάρια διαδεχόταν το ένα το άλλο. Ερευνήθηκαν σχέσεις και τυχόν διαφορές, καθώς η εκδοχή της ληστείας απομακρυνόταν, αλλά δεν προέκυψε ότι κάποιοι είχαν λόγους να βγάλουν το ζευγάρι από τη μέση. Όλοι περιέγραφαν τον Γιώργο ως έναν ήρεμο άνθρωπο χωρίς μπλεξίματα. Τον είχαν δει για τελευταία φορά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε μια καφετέρια, ενώ την επόμενη μέρα είχε υπηρεσία στο Ναύσταθμο. Μάλιστα είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του να του ετοιμάσει τη στολή.
Ένας φίλος του 27χρονου κατέθεσε ότι, το προηγούμενο βράδυ του εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι τον απειλούσαν και πιθανόν να χρειαζόταν τη βοήθειά του αλλά δεν πρόλαβε να του πει περισσότερα.
Οι αστυνομικοί εξέτασαν κάθε πιθανό σενάριο. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι ο δράστης εξαφάνισε το πτώμα της Νατάσας Απέργη, πιθανότατα για να μην εντοπιστεί γενετικό υλικό, που θα αποκάλυπτε την ταυτότητά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από οκτώ χρόνια την υπόθεση ανέλαβε ο έμπειρος πρώην αξιωματικός της Καναδικής αστυνομίας. Ο ίδιος είχε προκαλέσει αίσθηση με τα στοιχεία που έφερε στο φως στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.
Ο Καναδός ερευνητής που βρέθηκε στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ” και στην Αγγελική Νικολούλη, ανέφερε.
“Επί του παρόντος δεν είμαι σε θέση να αποκαλύψω ποια ομάδα νομικών μου ζήτησε να ερευνήσω την υπόθεση αυτή. Απευθύνθηκαν σε μένα γιατί συνηθίζω να αναλαμβάνω υποθέσεις ανθρωποκτονιών που δεν έχουν εξιχνιαστεί”.
“Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σύντομα η υπόθεση θα διαλευκανθεί”.
Ας ευχηθούμε αυτή η άγρια υπόθεση από το σκοτάδι να περάσει στο φως και να δοθούν οι απαντήσεις για το τι έγινε τη μοιραία νύχτα. Και κάποιος ή κάποιοι να τιμωρηθούν.
Πηγές: anikolouli.gr
              24h.com.cy
               astinomiko.gr
Top
Enable Notifications OK No thanks