-
Αρχική > Τοπικά νέα > Οι μάσκες και τα γάντια δεν σώζουν κανέναν

Οι μάσκες και τα γάντια δεν σώζουν κανέναν

. Για την ακρίβεια δεν εγγυούνται καμία απολύτως ουσιαστική προστασία. Κάνουν ωστόσο κάτι άλλο. Παρέχουν μια υπέροχη ψευδαίσθηση προστασίας σε όποιον τα φοράει.

Δίνουν την αίσθηση μιας χρήσιμης πανοπλίας απέναντι σε έναν κίνδυνο για τον οποίο δεν υφίσταται κάποιο άλλο πρόσφορο μέτρο προφύλαξης. Οι μάσκες που κατ’ εξοχήν προτιμούνται είναι αυτές του χειρουργικού τύπου, οι οποίες όχι μόνον είναι απολύτως διαπερατές από ιους αλλά και από ένα σωρό άλλα μικρόβια.

Η ύφανση τους είναι αφήνει κενά μεγέθους γαλαρίας για τα δεδομένα του μικρόκοσμου των ιών. Για μια επαρκή προφύλαξη θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται οι επαγγελματικού τυπου FFP οι Ν100 ή έστω -σε έσχατο επίπεδο συμβιβασμού- οι Ν95.

Οπου τα νούμερα ‘100’ και ’95’ είναι υποδηλωτικά των ανττστοίχως παρεχομένων ποσοστών προστασίας. Από την άλλη πλευρά τα γάντια είναι όντως αδιαπέραστα από τους ιούς. Ομως! Παύουν να είναι αν φορώντας τα ακουμπήσουμε με αυτά το πρόσωπο μας, τα κλειδιά, τα κέρματα, την πιστωτική μας κάρτα. Τότε οι ιοιί που έχουν σωρευτεί επάνω τους μεταφέρονται στα αντικείμενα που βάζουμε στην τσέπη μας και τα οποία θα ξαναπιάσουμε αργότερα στο σπίτι με γυμνά χέρια.

Επίσης το βγάλσιμο των γαντιών, για να είναι ασφαλές, οφείλει να πραγματοποιείται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τον οποίο οι μέσοι άνθρωποι ΔΕΝ έχουν διδαχθεί.

Εάν η αφαίρεση τους γίνει άγαρμπα κι αδιάφορα τότε όλο το ιικό τους φορτίο μεταφέρεται στα χέρια. Τζάμπα κόπος δηλαδή η όλη διαδικασία και η όλη προσπάθεια προστασίας.

/search?q φωτογραφία

Top
Enable Notifications OK No thanks