-
Αρχική > Απόψεις > Ι. Μητρόπολη Καστοριάς : Διαρκής Ομπρέλα Φροντίδας στους έχοντες ανάγκη (Δώρα Κωτσοπούλου )

Ι. Μητρόπολη Καστοριάς : Διαρκής Ομπρέλα Φροντίδας στους έχοντες ανάγκη (Δώρα Κωτσοπούλου )

 Παρόλο που τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού οδήγησαν αναπόφευκτα και στην απαγόρευση της προετοιμασίας και διανομής των συσσιτίων στην Ι.Μ . Καστοριάς, κανένας συμπολίτης μας σε ανάγκη δεν αφέθηκε στην τύχη του.

Με μπροστάρη τον Μητροπολίτη Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ, και την συνδρομή του ταμεία του  Φιλοπτώχου Ταμείου της  Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς Πατέρα Ελευθέριο Συτιλίδη, προσαρμόστηκε  στις οδηγίες των αρμοδίων.

Συγκεκριμένα  αντί το συσσίτιο να δημιουργείτε  στην ιερά Μητρόπολη οι δικαιούχοι πλέον  συμπολίτες μας   πηγαίνουν οι ίδιοι  και προμηθεύονται  σακούλες με τρόφιμα  και τα μαγειρεύουν στις  οικείες τους. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται, από τις ενέργειες του Φιλόπτωχου ταμείου της ΙΜ Καστοριάς, πρωταρχικά οι βιοποριστικές ανάγκες όλων αυτών των συνάνθρωπων μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και ταυτόχρονα συμβάλουν καθοριστικά στην ελάττωση των πιθανοτήτων διασποράς του φονικού ιού.

Το συνεχές ενδιαφέρον και η τεράστια κοινωνική φροντίδα της Ι.Μ. Καστοριάς έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες και προκλήσεις. Αφού πλέον δεν ετοιμάζονται συσσίτια αλλά διανέμονται τρόφιμα σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί και οι ανάγκες της τράπεζας τροφίμων. Για αυτό τον λόγο, η Ι.Μ .Καστοριάς απευθύνει κάλεσμα σε όσους μπορούν να ενισχύσουν με τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης τις τράπεζες τροφίμων της Ι.Μ. Καστοριάς.

Με την πνευματική και φιλανθρωπική καθοδήγηση του Ποιμενάρχη μας, και την άμεση συμπαράσταση όλων μας, είναι σίγουρο ότι κανένας συνάνθρωπος μας δεν θα αφεθεί μόνος στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks