-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ας πιστέψουμε ότι γίνονται ακόμη θαύματα  (Δώρα Κωτσοπούλου )

Ας πιστέψουμε ότι γίνονται ακόμη θαύματα  (Δώρα Κωτσοπούλου )

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα και κορυφώνεται το θείο και ανθρώπινο πάθος που προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να μας θυμίσει το νόημα των ημερών.

Ένα νόημα, σχεδόν ξεχασμένο από εμάς που σαν άνθρωποι έχουμε τους μικρούς μας πολέμους, δημιουργούμε και καταστρέφουμε, θέτουμε όρια και τα αναιρούμε.

Άλλοτε γιατί τα ξεπερνάμε, άλλοτε γιατί δεν μπορούμε να τα φτάσουμε. Στο επίκεντρο μιας έντονης επικαιρότητας, μεταξύ ζωής και θανάτου βρίσκεται ένας  θανατηφόρος ιος που φόβισε και προβλημάτισε την ανθρωπότητα και έχει αλλάξει  άρδην την ζωή όλων μας, όμως ο χριστιανός αυτές τις μέρες καλείται να επιτύχει μια εσωτερική κάθαρση και να λυτρωθεί και να ευχηθεί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου, να τελειώσει και το μαρτύριο της θανατηφόρας πανδημίας  που μας κρατά πολιορκημένους μέσα στα σπίτια μας .

Ας επιχειρήσουμε μια υπέρβαση αυτών των δυσάρεστων πραγμάτων που βιώνουμε  και ας αφουγκραστούμε το μεγάλο μήνυμα των ημερών, όπως άλλωστε προστάζει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες στο μεγάλο νόημα της Ανάστασης, όχι μόνο σαν ένα γεγονός που συντελέσθηκε μια φορά το έτος 33 μ.Χ. αλλά σαν ένα θαύμα που έκτοτε κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει, πιστεύοντας όντως ότι και σήμερα γίνονται θαύματα…

Χρόνια πολλά σε όλους και καλή Ανάσταση.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks