-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά :Τρεις κι ο κούκος μέσα στα καταστήματα, ψύχρα, παγωμάρα και μαύρες επιχειρηματικές σκέψεις

Καστοριά :Τρεις κι ο κούκος μέσα στα καταστήματα, ψύχρα, παγωμάρα και μαύρες επιχειρηματικές σκέψεις

Ο κορωνοιός απ’ ότι φαίνεται βλάπτει σοβαρά την εργασία

. Με το που άνοιξαν οι επιχειρηματίες της εστίασης και αναψυχής και αράδιασαν στοιχημένες τις καρέκλες και τα τραπεζάκια, βρέθηκαν προ μίας δυσάρεστης εκπλήξεως.

Ολος αυτός ο κόσμος που επί εξήντα τόσες μέρες τώρα έγραφε και ξανέγραφε στα κοινωνικά δίκτυα ‘βαρεθήκαμε εντός’ και ‘πότε θα ξεμαντρωθούμε, πότε θα κάνει ωρε αδέλφια ξαστεριά, πότε θα ανοίξουνε τα μαγαζιά να πάμε δια έναν κόφι….. όλος αυτός ο κόσμος που λογικά σαν ένα λεφούσι θα ξεχυνόταν και θα κατέκλυζε το σύμπαν…. ε δεν εμφανίστηκε διόλου. Τρεις κι ο κούκος μέσα στα καταστήματα, ψύχρα, παγωμάρα και μαύρες επιχειρηματικές σκέψεις. Ετσι θα πάμε? Δεν θα πάμε έτσι αλλά θα πράγματα θα κάνουν λίγο καιρό να ξαναμπούνε σε μια ρέγουλα. Κατ΄ αρχάς είναι η δύναμη της συνήθειας.

Ο κόσμος έμαθε να παίρνει στο χέρι ένα take away coffee και να περιφέρεται σε ρούγες και καλντερίμια με αυτόν. Στην αρχή είχε τις ψιλο-αντιρρήσεις του, αλλά μετά του καλοάρεσε αυτό το κοφι- λακριντί των ‘από-δύο-μέτρα μακριά-κι-αγαπημένοι’. Οσο να σπάσει λοιπόν αυτό, να πάνε ξανά οι αιθέριες υπάρξεις να κάτσουν στα σκαμπά των μαγαζιών και να ακολουθήσουν από πίσω οι γαμβροί… ε θα πάρει κάποιο διάστημα.

Επίσης κάποιο διάστημα θα χρειαστεί για να ξαναμπούν λεφτά για διάθεση στις τσέπες των πρώην καφενόβιων. Ο εγκλεισμός μείωσε τα εισοδήματα όλων, γονάτισε οικονομικά τους πάντες και στο ξανάνοιγμα υπάρχουν ένα σωρό πιο σοβαρά πράγματα, υποχρεώσεις, λογαριασμοί και χαρτιά που πρέπει να πληρωθούν πριν έρθει η ώρα μιας ανάπαυλας. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξαναδούμε κόσμο στα μαγαζιά αλλά… υπομονή! Θα πάρει κάποιο διάστημα!

Ο όφις έφαγε τον κόσμο που πήγαινε για κόφι Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου –

Top
Enable Notifications OK No thanks