-
Αρχική > Ελλάδα > Πώς θα περιορίσεις καθημερινά τις πιθανότητες να κολλήσεις οποιαδήποτε γρίπη

Πώς θα περιορίσεις καθημερινά τις πιθανότητες να κολλήσεις οποιαδήποτε γρίπη

Κορωνοϊός ή όχι, η γρίπη θέλει την ίδια αντιμετώπιση. Κάνε τα παρακάτω ευαγγέλιο.

Ανησυχείς για τον κορωνοϊό και τις γρίπες; Ιδού πως θα προφυλάσσεσαι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όλο και πιο αποτελεσματικά χωρίς προβλήματα.

Αρχικά περιόρισε τις επαφές

men

Όπως σε κάθε εποχιακή γρίπη, η προφύλαξη από την επαφή μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Οπότε όχι αγκαλιές, όχι σταυρωτά φιλιά όπως είμαστε μαθημένοι και αν υπάρξει χειραψία καλό πλύσιμο χεριών στο σπίτι αφού προηγουμένως δεν έχεις αγγίξει το πρόσωπο σου. Με κάποιον που έχει ακροαστικά ή συμπτώματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συναντηθείς.

Πολύχρωμα γεύματα

laxanika

Τα λαχανικά κάνουν δύο καλά: αυξάνουν τις αντοχές του οργανισμού σε ιούς που προσπαθούν να εισβάλουν στο σώμα και κάνουν το ανοσοποιητικό μας να λειτουργεί πιο γρήγορα. Έχε στο νου σου το εξής: κάθε φαγητό που τρως να συνοδεύεται από καλά πλυμένα λαχανικά. Είτε αυτά είναι ωμά, είτε έχουν γίνει στο φούρνο, βραστά ή στον ατμό.

Κάνε και λίγο τζόκινγκ: Τι κάνει το τζόκινγκ εκτός από το να δυναμώνει την καρδιά; Σε βοηθάει να εκκρίνεις ιδρώτα. Και με τον ιδρώτα φεύγουν οι τοξίνες που είναι μαζεμένες στον οργανισμό και που έχουν μονίμως σε ετοιμότητα το ανοσοποιητικό σου. Για να το βοηθήσεις, βγάλε ό,τι περιττό υπάρχει μέσα στο σύστημα. Συν του ότι το τρέξιμο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Πλένε το πρόσωπο: Και όχι μόνο τα χέρια. Τα μικρόβια κάθονται σε όλες τις επιφάνειες του προσώπου και ειδικά αν έχεις γένια. Οπότε κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου, θυμήσου να σαπουνίσεις και να ξεβγάλεις το πρόσωπό σου.

Χλιαρό προς κρύο ντους: Ακούγεται λίγο βάναυσο αλλά έχει οφέλη. Το κρύο νερό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα και ιδιαίτερα στην καρδιά. Οι αρτηρίες το στέλνουν πιο αποτελεσματικά στην καρδιά και με αυτόν τον τρόπο γίνεται καλύτερη η ροή σε όλο το σώμα. Αυτό συνδέεται άμεσα με το «χτίσιμο» του ανοσοποιητικού.

Αντικατέστησε τα σνακ με φρούτα: Όπου έχεις πιάσει τον εαυτό σου μέσα στην ημέρα να τρώει σοκολάτες, ντόνατ, πατατάκια ή οτιδήποτε άλλο ανθυγιεινό, αντικατέστησε το με φρούτο. Κάνε το εξής για να βοηθηθείς. Τοποθέτησε τις σοκολάτες και τις άλλες παχυντικές τροφές δίπλα σε φρούτα. Κάθε φορά που θα πηγαίνεις να πάρεις, θα παίρνεις τελικά το φρούτο. Όλα είναι θέμα συνήθειας.

Άφθονο νερό: Για το νερό τα έχεις ξανακούσει. Ακόμη και αν έχεις κολλήσει το οτιδήποτε, η κατανάλωσή του είναι βασικό για γρήγορη αποκατάσταση. Το σώμα πρέπει να ενυδατώνεται συνεχώς για να εκκρίνει τις βλαβερές ουσίες και να κρατάει το ανοσοποιητικό σε εγρήγορση. Φρόντιζε να γεμίζεις το μπουκάλι σου τακτικά μέσα στην ημέρα.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  Ratpack.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks