-
Αρχική > Τοπικά νέα > Οι πεταλούδες της Καστοριάς 

Οι πεταλούδες της Καστοριάς 

Αυτό το Σαββατοκύριακο εξήντα καλλιτέχνες, κάθε ηλικίας, έγιναν ευτυχισμένοι προσφέρονταν ένα μεγάλο δώρο στην πόλη τους, στην πόλη μας, στην Καστοριά μας.

• Μια νέα αισθητική παρέμβαση, μια εικαστική αναβάθμιση, μια αισιόδοξη αλλαγή της καθημερινής μας πραγματικότητας έλαβε χώρα στο κέντρο της κάτω αγοράς. Στον σκαλόδρομο της Εθνικής τράπεζας, ανάμεσα στην ‘ενδεκάτης Νοεμβρίου’ και στην ‘Φιλικής Εταιρίας’, τοποθετήθηκαν 60 μαγικοί τενεκέδες παραγεμισμένοι με όνειρα και πεταλούδες. Ηταν το συλλογικό πλάνο μιας υπέροχης πράγματι ομάδας εθελοντών, που με επιμονή, μεθοδικότητα, μεράκι, τέχνη και πολλή προσωπική εργασία, κατάφεραν να μετατρέψουν κοινούς τενεκέδες τυροκομικών σε αληθινά έργα τέχνης.
• Το θέμα ήταν κοινό, οι ‘πεταλούδες’, αλλά ο κάθε καλλιτέχνης και η κάθε καλλιτέχνις το εκτέλεσαν σε μια κατάδική τους προσωπική εκδοχή και με την ιδιαίτερη εικαστική τεχνοτροπία του καθενός, αφήνοντας ελεύθερη να καλπάσει την φαντασία τους.
• Δεκάδες πεταλούδες αναπαύονται τώρα πια στον σκαλόδρομο της Εθνικής, συναρπάζοντας τους διαβάτες -ντόπιους και ξένους- και προσθέτοντας μια νέα πινελιά στην καθημερινότητα της πόλης.
• Δεκάδες πεταλούδες εφορμούν επάνω στους περαστικούς, τραβούν μ’ αόρατες κλωστές τις καστοριανές ψυχές μας, ανεμίζονται, φτεροκοπάνε και πετούν προς ένα καινούργιο αύριο, γεμάτο κοινωνικότητα, συνέργεια, αρχοντιά και πολλή- πολλή ελπίδα!

Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks