-
Αρχική > Συνταγές > ? ? ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ??

? ? ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ??

Υλικά:

750 γρ. βούτυρο(μισό LURPAK -μισό ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ)σε θερμοκρασία δωματίου

1 κρόκο αυγού
150 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ. κονιάκ
40 γρ. ανθόνερο
3 γρ. σόδα
4 γρ. κανέλα κοπανισμένη
1 βανίλια
400 γρ. αμυγδαλόψυχα χωρίς τη φλούδα
1300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανθόνερο για ράντισμα
Άχνη ζάχαρη για στόλισμα

Βάζουμε την αμυγδαλόψυχα σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και την καβουρδιζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 8 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ανακατεύοντας τη στη διάρκεια του ροδίσματος.Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, την βάζουμε σε μια σακουλίτσα και την χοντροσπάμε.

Σε κατσαρολάκι ίσα που ζεσταίνουμε τα δύο βούτυρα,όχι να λιώσουν, αλλά να ενσωματωθούν και να παραμείνουν παχύρευστα.
Τα βάζουμε σε λεκάνη, τα χτυπάμε 5 λεπτά και προσθέτουμε την άχνη,συνεχίζοντας το χτύπημα για 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να γίνουν μους.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού ,το κονιάκ που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα,τη βανίλια, το ανθόνερο,την κανέλα, τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει διπλώνοντας το ζυμάρι απαλά και χωρίς πολύ ζύμωμα.
Δεν θέλουμε να γίνει πάρα πολύ σκληρή η ζύμη.
Τους πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια 40 γρ. το καθένα και με το δάχτυλο τους κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση.
Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο όπως είναι καυτοί τους ψεκάζουμε με ανθόνερο.

Την επόμενη μέρα τους βάζω την άχνη.
Σε δοχείο βάζω ζάχαρη άχνη και ένα ένα τους κυλάω να πάει παντού η ζάχαρη και μετά τους κοσκινίζω από πάνω.
Έγιναν 70 κομμάτια. 

Καλό απόγευμα σε όλη την ομάδα μας και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν !!!!
Όχι φίλοι μου δεν ήρθαν τα Χριστούγεννα….
Για τους αρραβώνες του γιού μου τους έφτιαξα πριν λίγες ημέρες !!!!??
Εδώ στην Κρήτη το έχουμε έθιμο στους αρραβώνες να φτιάχνουμε αυτό το υπέροχο γλυκό!!!!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks