-
Αρχική > Απόψεις > Κορονοιός Καστοριά : Από τον πανικό στον εφησυχασμό και τούμπαλιν ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Κορονοιός Καστοριά : Από τον πανικό στον εφησυχασμό και τούμπαλιν ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Με ένα  ύπουλο και υποχθόνιο τρόπο ο ιός κατάφερε, μετά από πολλούς μήνες, να ξανα-επιστρέψει στην Καστοριά    με  τα  14   κρούσματα  που    ανακοίνωσε  σήμερα  ΕΟΔΥ βρέθηκαν στην  περιοχ  μας

 Μια ομάδα νεαρών παιδιών από την περιοχή μας, αναζητώντας εδώ κι εκεί δουλειά κατέληξαν ψάχνοντας σε ένα εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά. Και εκεί, άθελα τους, μαζί με άλλους 680 συναδέλφους τους, εκτέθηκαν στον ιό.

Οι 35 από αυτούς αρρώστησαν κι ανάμεσα σε αυτούς βρέθηκαν και τρία δικά μας από το Χιλιόδεντρο. Αυτά, επιστρέφοντας πίσω, δίχως διόλου να φταίνε, δίχως καν να αντιληφθούν πως ασθενούσαν, μετατράπηκαν παρά την θέληση τους σε δούρειους ίππους που επανέφεραν τον ιό στην περιοχή μας

Επαγρύπνηση, προσοχή και αισιοδοξία χρειαζόμαστε όλοι. Μια αισιοδοξία όμως που θα πηγάζει από την σιγουριά που νιώθουν οι πολίτες, οι επιχειρηματίες και ελπίζουμε σύντομα και οι  χειμερινοί επισκέπτες του τόπου μας πως στην Καστοριά, ότι και να συμβεί, θα είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε.

Γιατί όπως και να έχει κάποια στιγμή, κάτι θα συμβεί και συνέβη με το εργοστάσιο κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά. και αυτό συνέβη . Ήταν  λάθος η φανατική προσήλωση υμών σε συνθήματα ‘’άλλη μια μέρα καθαροί’’, ‘’πρώτοι μολυνθήκαμε, πρώτοι καθαρίσαμε’’, ‘’η αμόλυντη για 10, 20, 30, 70 100  και πλέον μέρες Καστοριά είναι  ασφαλής προορισμός’’ κοκ. Ενιαία και συντονισμένη στρατηγική λοιπόν από τους φορείς, προσοχή και αισιοδοξία από τους πολίτες.

Γιατί  θέλει ικανούς  για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις και όχι μοιρολάτρες να παρακαλάμε μην  τυχόν γυρίσουμε στα παλιά .

Το μπορούμε σαν Καστοριά, το οφείλουμε σαν κάτοικοι της. Με δουλειά και σύνεση. Χαμογελάστε.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks