-
Αρχική > Συνταγές > Καστοριανή συνταγή  της Σοφίας Δημητρίου : Φαγκρί φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά

Καστοριανή συνταγή  της Σοφίας Δημητρίου : Φαγκρί φούρνου με λαχανικά και μυρωδικά

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο φαγκρί

Πατάτες κομμένες χοντρές ροδέλες (ή όπως τις προτιμάτε)

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο ροδέλες ή φέτες

1 ντομάτα κομμένη ροδέλες η φέτες

Μείγμα μυρωδικών : αλάτι, πιπέρι, κύμινο μαιντανό, θυμάρι, βασιλικό

Σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβω και αραδιάζω τις πατάτες στο ταψί όπου έχω στρώσει λαδόκολλα

Σε ένα μπωλάκι αναμιγνύω τα μυρωδικά και με αυτά πασπαλίζω το ψάρι μέσα έξω κι ότι περισσεύει το ρίχνω στις πατάτες

Φροντίζω οι πατάτες να είναι επαρκώς αλατισμένες

Ρίχνω ελαιόλαδο μέσα και επάνω στο ψάρι και στις πατάτες

Βάζω το κρεμμύδι και ροδέλες ντομάτας στην κοιλιά του ψαριού και ότι περισσεύει από επάνω

Προσθέτω ένα φλυτζάνι νερό

Ψήνω σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 15 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία και μετά στους 180 για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί το φαγητό

Σερβίρετε με κομμένο λεμόνι και σαλάτα εποχής

Κρασί επιλογής 

Καλή Όρεξη!

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks