-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά Κοροινιός : Να  υπάρξει  ειδική στήριξη,  για τον νομό Καστοριάς που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα  ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Καστοριά Κοροινιός : Να  υπάρξει  ειδική στήριξη,  για τον νομό Καστοριάς που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα  ( Δώρα Κωτσοπούλου )

Επιτέλους να γίνουν πράξη οι αόριστες εξαγγελίες και γενικές υποσχέσεις τα κεντρικής κυβέρνησης.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του Κορονοϊού στην οικονομία της Καστοριάς έχουν επηρεάσει  από πολύ νωρίς, εβδομάδες ολόκληρες πριν την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στον τόπο μας.

Δυστυχώς όμως, το πολιτειακό και πολιτικό επιτελείο του τόπου μας δεν προέβη σε καμία απολύτως κίνηση για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου της γουνοποιίας και της εκτροφής γουνοφόρων ζώων, οι αρνητικές επιπτώσεις αισθάνονται άμεσα και έχουν εξαπλωθεί σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις του νομού.

Η δυσπραγία αυτή θα επιφέρει ζημιές τις οποίες όλες οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να τις ενσωματώσουν στα λειτουργικά τους με αποτέλεσμα η βιωσιμότητα τους να απειλείται. Διάφοροι κλάδοι προσπαθούν από μόνοι τους να διεκδικήσουν και να προτείνουν μέτρα ανακούφισης.

Οι περισσότερες εταιρείες και επιχειρήσεις όμως περιμένουν τις εξαγγελίες των αρμόδιων υπουργείων για να δουν αν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική βοήθεια και στήριξη, ειδικά για τον νομό Καστοριάς που έχει πληγεί εντόνως και δυσανάλογα.

Απαραίτητη θεωρείται όμως πλέον μια συγκεκριμένη πολιτική υποστήριξης για τις Καστοριανές επιχειρήσεις κ αι εργαζόμενους. Και δεν εννοούμε μόνο τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των 0-2 εργαζομένων, αλλά και τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν  και πολύ μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων . Βλέπετε, εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις, υπάρχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες σε εργασιακές και κοινωνικές πτυχές

Για αυτό λοιπόν αναμένουμε επιτέλους να γίνουν πράξη οι αόριστες εξαγγελίες και γενικές υποσχέσεις τα κεντρικής κυβέρνησης. ΝΑ μετατραπούν σε συγκεκριμένες ενέργειες όχι για προσωρινή ανακούφιση αλλά για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων της Καστοριάς. Και να στηριχθούν οι θέσει εργασίας και όσοι τις προσφέρουν.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks