-
Αρχική > Συνταγές > Μυρωδάτη, αφράτη καρυδόπιτα για επιδόρπιο στο Κυριακάτικο τραπέζι μας

Μυρωδάτη, αφράτη καρυδόπιτα για επιδόρπιο στο Κυριακάτικο τραπέζι μας

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλυκό μας με σαντιγί ή παγωτο!

Μια μυρωδατη, αφράτη καρυδοπιτα κάναμε απόψε, με τα φρεσκα καρυδακια, για επιδόρπιο στο αυριανο Κυριακάτικο τραπέζι μας…
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το γλυκό μας με σαντιγί ή παγωτο!
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Για ταψι νο 36 ή 38
Χωριζουμε τα ασπραδια απο τους κροκους ααπο 12 αυγα, σε διαφορετικες λεκανιτσες..
Χτυπαμε τα ασπραδια σφιχτη
μαρεγκα με 12 κουταλιες ζαχαρη!
Μετα προσθετουμε τους κροκους, 2 βανιλιες 2 κουπες τσ. καρυδι, 6κ.σ.σιμιγδαλι ψιλο και 4 κ. σ. φρυγανια τριμ.1 μπεικιν λιγο κονιακ 1κ.σ.κανελα λιγο γαρυφαλο και λιγο μοσχοκαρυδο. Ανακατευουμε με απαλες κινησεις και αδειαζουμε σε βουτυρωμενο ταψακι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 180 200.βαθμους για 30 λεπτά..
Σιροπιαζουμε 5 λεπτα αφου βγαλουμε απο το φουρνο με χλιαρο σιροπι.
ΣΙΡΟΠΙ
2 μιση ποτηρια νερου ζαχαρη
2μιση π. νερου, νερο
2 κ. σ. Χυμο λεμονι και μια φλουδα λεμονιου.
Βραζουμε 5 λεπτα οσο να λιωσει η ζαχαρη…

 

Ρουλα Λυρου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks