-
Αρχική > Ελλάδα > O Θεοδωρικάκος πατάει «γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις – Οι αλλαγές στο Δημόσιο και στην τοπική συτοδιοίκηση

O Θεοδωρικάκος πατάει «γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις – Οι αλλαγές στο Δημόσιο και στην τοπική συτοδιοίκηση

Η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»  αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν στον υφυπουργό  κ. Λιβάνιο, μια σειρά από διοικητικές αρμοδιότητες, ώστε ο κ. Θεοδωρικάκος να «τρέξει» τις αλλαγές στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. 

Περισσότερα από 25 χρόνια από την ίδρυση του και σχεδόν 20 έτη από τη συνταγματική του κατοχύρωση, το ΑΣΕΠ αλλάζει. Στόχος, όπως δηλώνει στο ΘΕΜΑ Radio 104,6 ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, είναι να διασφαλιστεί, πέραν από την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των προσλήψεων και η καταλληλότητα των υπαλλήλων.

«Να μπαίνει ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» λέει χαρακτηριστικά και ανακοινώνει πως η διαδικασία θα περιλαμβάνει Πανελλήνιες, γραπτές εξετάσεις και ψυχομετρικά τεστ για την προσωπικότητα και τις ικανότητες των υποψηφίων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά και για τα επόμενα βήματα μεταρρύθμισης του κράτους. Μετά το ΑΣΕΠ θα νομοθετηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων από την κεντρική διοίκηση στην αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών θα θεσμοθετήσει νέο εκλογικό σύστημα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, αντικαθιστώντας την απλή αναλογική.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει πως τον ερχόμενο μήνα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τις εγγραφές των Ελλήνων του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τους τόπους διαμονής τους.

 

ΕΛΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks