-
Αρχική > Τοπικά νέα > Προφητείες για τον covid19 που βγήκαν αληθινές (μέρος Πρώτο)

Προφητείες για τον covid19 που βγήκαν αληθινές (μέρος Πρώτο)

Η πεποίθηση πως τα μέλλοντα είναι δυνατόν να προβλεφθούν δεν εγκατέλειψε ποτέ τον άνθρωπο.
Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα μέσα στις σελίδες ιστορικών καταγραφών έχουν παρελάσει ένα σωρό προφήτες που παρέδωσαν προλεχθέντα για μεγάλες καταστροφές προετοιμάζοντας –κατά τα λεγόμενα τους- τον κόσμο για αυτές.
Ηταν άραγε η πρόβλεψη του covid19 ανάμεσα σε αυτά?
Μια από τις πιο αρχαίες προφητείες, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι σε κάποιον βαθμό θα ήταν δυνατόν να συσχετιστεί με μια επερχόμενη πανδημία, ξεπηδά μέσα από τα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης. Συγκεκριμένα στα δεύτερα Χρονικά στο 7,13 και στο 7,15 ο θεός εμφανίζεται στον ύπνο του βασιλιά Σολομώντα και του λέει: ‘Αν κλείσω τους ουρανούς για να μην πέφτει βροχή, και αν διατάξω τις ακρίδες να καταφάγουν αυτή τη γη, και αν στείλω ΕΠΙΔΗΜΙΑ μέσα στο λαό μου, αλλά ο λαός μου πάνω στον οποίο έχει κληθεί το όνομά, μου ταπεινώσει τον εαυτό του και προσευχηθεί, και εκζητήσει το πρόσωπό μου, και επιστρέψει από τις κακές του οδούς, τότε εγώ θα ακούσω από τους ουρανούς και θα συγχωρήσω την αμαρτία του και θα γιατρέψω τη γη του».
Μερικοί συσχέτισαν τα εδάφια αυτά με την ανομβρία που έφερε τις μεγάλες φωτιές πέρυσι στην Αυστραλία, το μεγάλο κύμα των ακρίδων που επέδραμε στην Αφρική και την εμφάνιση της πανδημία του κορωνοιού στην Κίνα..
.
Μια ακόμη πρόβλεψη του ιού λέγεται πως εμφιλοχωρεί μέσα στα κείμενα του μεγάλου μεσαιωνικού προφήτη Νοστράδαμου. Αν και το επίμαχο εδάφιο οι ειδήμονες το απορρίπτουν ως ανύπαρκτο, ψεύτικο ή μετεμβόλιμο, οι θιασώτες του αντιτείνουν ότι αυτό ανήκει στην χαμένη σειρά των προφητειών του. Το γεγονός είναι πως όντως, από τα 1.000 τετράστιχα προφητειών που έγραψε διασώζονται μόλις 942 έως τις μέρες μας. Τι απέγιναν άραγε οι χαμένοι στίχοι? Που βρίσκονται και σε ποιανού την κατοχή? Κανένας δεν γνωρίζει. Η προφητεία πάντως η οποία –το ξαναλέμε- κατά τους ισχυρισμούς των οπαδών του ανήκει σε αυτή την χαμένη σειρά και βγήκε προσφάτως στο ιντερνέτ, λέει τα εξής:
«Θα υπάρξει ένα δίδυμο έτος (βλέπε το 2020) από το οποίο θα προκύψει μια βασίλισσα (βλέπε corona virus) η οποία θα έρθει από την ανατολή (βλέπε Κίνα) και θα εξαπλώσει μια πανούκλα (βλέπε ιός) στο σκοτάδι της νύχτας, σε μια χώρα με επτά λόφους (βλέπε Ρώμη άρα και Ιταλία) και θα μετατρέψει το λυκόφως των ανθρώπων σε σκόνη (πα να πει σε θάνατο), για να καταστρέψει τον κόσμο. Θα είναι το τέλος της παγκόσμιας οικονομίας όπως το γνωρίζετε.»
Αν όντως υπάρχει κείμενο που να λέει επακριβώς αυτά τα πράγματα, τότε όντως είναι άξιο περεταίρω μελέτης.
.
Θα μπορούσε άραγε από αυτή την σειρά των προλεχθέντων γεγονότων και της γενικής καταστροφολογίας να απουσιάζει ο πατέρας Παΐσιος? Δεν θα μπορούσε.
Ο Παΐσιος δεν είπε πολλά σχετικά. Και αυτά που είπε όμως είχαν οπωσδήποτε σχέση με την πολυευχόμενη εκ μέρους του καταστροφή της Τουρκίας της χώρας δηλαδή που αποτελεί κεντρικό πόλο όλων των συζητήσεων και των «προφητειών» του.
Σε ένα από τα πολλά εγχειρίδια που κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατο του και μετέτρεψαν σε γραπτά τις προφορικές του συνομιλίες με επισκέπτες του κελιού το υπάρχει το ακόλουθο έδάφιο:
«Μας έφερε ο γέροντας (ο Παΐσιος) ένα τετράδιο που είχε γραμμένες κάτι προφητείες του Αγίου Αρσενίου του Χατζη-εφέντη . Εκεί μέσα ο Άγιος προφήτευε τα γεγονότα του 1923 και έλεγε ότι θα ξαναγυρίσουν εκεί στην πατρίδα πάλι οι Έλληνες.
– Ο Γέροντας είπε ότι εκτός που θα κάνουν κράτος οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι , θα πέσει και χολέρα στην Τουρκία και θα αποδεκατισθούν από την αρρώστια οι Τούρκοι.»
Ο ιός δεν χτύπησε φυσικά μόνον την Τουρκία, κάθε άλλο παρά την αποδεκάτισε κι ούτε μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως οι Κούρδοι κι οι Αρμένιοι κατάφεραν να αποτινάξουν –εως τα σήμερα- από πάνω τους την τουρκική όχληση. Τίποτε δεν αποκλείει φυσικά όλα αυτά να συμβούν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον….Υπάρχουν όμως και νεώτερες προφητείες σχετικές με την πανδημία, με τις οποίες θα ασχοληθούμε σε ακόλουθο άρθρο.>
Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks