-
Αρχική > Τοπικά νέα > Προφητείες για τον covid19  που βγήκαν αληθινές  (μέρος Δεύτερο)

Προφητείες για τον covid19  που βγήκαν αληθινές  (μέρος Δεύτερο)


Είδαμε στο προηγούμενο μας άρθρο μερικές από τις σχετικές με τον κορωνοιό προφητείες αρχαίων και παλαιοτέρων χρόνων.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες πολύ σχετικές με αυτόν του άμεσου παρελθόντος. Οι κυριότερες μάλιστα εξ αυτών είναι τόσο παραστατικές και γλαφυρές που θάλεγε κανείς πως γράφτηκαν ειδικά για την περίπτωση του.
.
Ο Dean Koontz για παράδειγμα στο μυθιστόρημα «Τα μάτια του σκότους» (The Eyes of Darkness) που συνέγραψε το 1981, ανέφερε μέσα στην όλη πλοκή έναν Κινέζο επιστήμονα ο οποίος δημιούργησε ένα βιολογικό όπλο με το όνομα Wuhan-400. Είναι πράγματι εκπληκτικό το γεγονός ότι μισό σχεδόν αιώνα αργότερα από μια κινεζική πόλη με αυτό ακριβώς το όνομα θα ξεκινούσε μία παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού. Το βιβλίο του Κούντζ χρησιμοποιήθηκε από πολλούς συνωμοσιολόγους σαν απόδειξη τεχνητής και κατά παραγγελία στρατιωτικών αρχηγείων κατασκευής του ιού μέσα σε επιστημονικά εργαστήρια. Ο ιός -λένε οι συνωμοσιολόγοι- δεν είναι φυσικός. Ξέφυγε από τον έλεγχο εκείνων των επιστημόνων που τον παρασκεύασαν.
.
Από την άλλη πλευρά κανείς δεν ξέρει τι είχε στο μυαλό του ο Σκοτ Ζ. Μπερνς όταν έγραφε το σενάριο της ταινίας Contagion που βγηκε στις αίθουσες το 2011. Η ταινία αυτή του Στήβεν Σόντεμπεργκ αποτελεί, θα έλεγε κανείς, μια ακριβή πειγραφή των γεγονότων που ξεκίνησαν την πανδημία του κορωνοιού.
Μια αμερικανίδα επιστρέφει από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Κίνα αρρωσταίνει και υποθέτει ότι αυτό οφείλεται στο τζετ λαγκ. Στην πραγματικότητα έχει έναν ιό τον οποίο και μεταδίδει στον γιο της και στο σύζυγό της. Ολοι πεθαίνουν εκτος από αυτόν τον τελευταίο στον οποίο πιστώνεται μια ανεξήγητη ανοσία. Εν τω μεταξύ παντού στον κόσμο οι άνθρωποι αρχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια ασθένεια. Τη Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας κάνουν υπέρτατες προσπάθειες ερευνώντας τον ιό και προσπαθώντας να ιχνηλατήσουν την διαδρομή του. Η πανδημία της ταινίας (όπως και της πραγματικότητας) είναι άκρως απειλητική και μπορεί να αφανίσει ολόκληρο τον πληθυσμό τη γης, εκτός κι αν βρεθεί το εμβόλιο που να την θεραπεύει. Ολοι σήμερα παρακαλάνε το τέλος το κορωνοιού να είναι παρόμοιο με αυτό της ταινίας.
.
Το καλοκαίρι του 2008, μια ηλικιωμένη κυρία, η Σύλβια Μπράουνι (Sylvia Browne), που αυτοσυστηνόταν σαν μέντιουμ, δημοσίευσε ένα βιβλίο το οποίο περιείχε μια δυσοίωνη πρόβλεψη.
«Περίπου το 2020, μια σοβαρή ασθένεια, κάτι σαν πνευμονία, θα εξαπλωθεί σε όλη την υδρόγειο, θα επιτεθεί στους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες και θα αντισταθεί σε όλες τις γνωστές θεραπείες», έγραψε. «Σχεδόν πιο σοκαριστικό κι από την ίδια την ασθένεια θα είναι το γεγονός ότι θα εξαφανιστεί το ίδιο ξαφνικά όσο θα εμφανιστεί, θα επιτεθεί ξανά δέκα χρόνια αργότερα και στη συνέχεια θα εξαφανιστεί τελείως», κατέληγε η προφητεία.
Η πρόβλεψη αυτή της Μπράουνι πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και σύντομα ξεθώριασε τελείως από τη δημοσιότητα. Η ίδια η συγγραφέας πεθαίνοντας το 2013 έδειξε πως δεν έλεγε και πολλά σαν μέντιουμ μιας και απεδήμησε δέκα ολόκληρα χρόνια νωρίτερα από την ηλικία που είχε προβλέψει για τον εαυτό της.

Στα τέλη του 19 ήρθε όμως η πανδημία του νέου κορωνοϊού η οποία έστρεψε ξανά την προσοχή στο βιβλίο της «Το τέλος των ημερών: Προβλέψεις και Προφητείες για το Τέλος του Κόσμου» («End of days: Predictions and prophecies about the end of the world»). Ετσι αυτό εκτοξεύτηκε στο νο 2 της λίστας του Amazon στα βιβλία μη επιστημονικής φαντασίας και αντίτυπά του πλέον πωλούνται για εκατοντάδες δολάρια
Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 

μια χαρά θα τα διαβάσουν
Θεοδώρα

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks