-
Αρχική > Απόψεις > Από την άποψη έως την επίθεση, ένα κλικ δρόμος…. ( kaastoria 365.gr)

Από την άποψη έως την επίθεση, ένα κλικ δρόμος…. ( kaastoria 365.gr)

Σίγουρα η διατύπωση της γνώμης αποτελεί βασικό δικαίωμα και ελευθερία του καθένα μας  σε μια ευνοούμενη δημοκρατία, όπως αυτή που θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε.

.  Από την άλλη, είναι υποχρέωση συνάμα του καθενός μας να σεβόμαστε την διαφορετική άποψη και θεώρηση του διπλανού μας, είτε τον συμπαθούμε είτε τον αντιπαθούμε, είτε τον ξέρουμε είτε είναι άγνωστος μας.

To Kastoria365 από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του διατύπωσε και φρόντισε στην πράξη να φιλοξενεί και να δημοσιεύει την γνώμη και άποψη οποιουδήποτε συμπολίτη μας επιθυμεί, ειδικά σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Πολλές φορές μάλιστα, η γνώμη που διατυπώνεται από τον κάθε σχολιαστή, συνεργάτη, φίλο αλλά και απλό αναγνώστη της ιστοσελίδας μας δεν ταυτίζεται με τις απόψεις της σύνταξης, χωρίς αυτό όμως να αποτελεί ούτε στο ελάχιστο εμπόδιο για την δημοσίευση της κάθε άποψης και σχολίου.

Ωστόσο, νιώθουμε την ανάγκη να επαναλάβουμε δυο βασικές μας αρχές, μιας και παρατηρούνται φαινόμενα κριτικής και επίθεσης εκτός των επιτρεπτών ορίων του αλληλοσεβασμού της διαφορετικότητας της άποψης και της προσέγγισης:

1)  η κριτική και η διαφορετική αντίληψη του καθενός θα πρέπει να διατυπώνεται με την στοιχειώδη ευγένεια , χωρίς μηνύματα ειρωνείας, μίσους και ύβρεων,

2) η κριτική και η διαφορετική γνώμη του καθενός μας εκφράζεται με επιχειρήματα και εστιάζει απέναντι στην δημοσιευμένη άποψη, χωρίς να υπάρχει επίθεση ούτε στον συμπολίτη μας που διαφωνεί, ούτε στο μέσο που την φιλοξενεί.

Το Kastoria365 δεν έχει σκοπό να κάνει υποδείξεις  ούτε μαθήματα σχολιασμού σε κανέναν, απλά θέλει να ξαναθυμίσει τις αρχές μέσα από τις οποίες λειτουργεί. Για αυτό το λόγο επαναλαμβάνουμε πως είμαστε στην διάθεση του καθενός από τους συμπολίτες μας για να φιλοξενήσουμε τις δικές του απόψεις και προτάσεις, αλλά και να συμβάλουμε, με όποιο τρόπο στην προώθηση ενός γόνιμου διαλόγου για το καλύτερο όλων μας.

Ευχαριστώντας λοιπόν όλους εσάς που μπαίνετε στον κόπο όχι απλά να μας διαβάζετε αλλά και επώνυμα να καταθέτετε την άποψη σας, τις κριτικές, τις ενστάσεις και τις προτάσεις σας, ευχόμαστε να δείξουμε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και να μείνουμε στην κριτική των απόψεων και όχι στην επίθεση κατά προσώπων και μέσων.

H Συντακτική ομάδα του …. ( kaastoria 365.gr)

Top
Enable Notifications OK No thanks