-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Ευχάριστα ΝΕΑ : ΕΜΒΟΛΙΟ CORONAVIRUS ΓΙΑ ΜΙΝΚ ΚΑΙ FINNRACCOON ΥΠΟΓΡΑΦΗ ( πολλά υποσχόμενο )

Ευχάριστα ΝΕΑ : ΕΜΒΟΛΙΟ CORONAVIRUS ΓΙΑ ΜΙΝΚ ΚΑΙ FINNRACCOON ΥΠΟΓΡΑΦΗ ( πολλά υποσχόμενο )

Οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα εμβόλιο τόσο για το βιζόν όσο και για το Finnraccoon που θα επέτρεπε τον έλεγχο του ιού και Μειώστε τον κίνδυνο περισσότερων λοιμώξεων τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα. Αυτό το άρθρο παρέχει πληροφορίες σχετικά με το κατάσταση με την εξάπλωση του Covid-19 σε ευρωπαϊκές εκμεταλλεύσεις.

Ο αγώνας ενάντια στον κοροναϊό στα γούνα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπως είναι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι δουλεύοντας σε ένα νέο εμβόλιο για το βιζόν και το Finnraccoon. Σύμφωνα με τον καθηγητή Olli Vapalahti στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, το Τα αρχικά αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα και παρέχουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις του εμβολίου και την ασφάλειά του και για τα δύο ζώα και άτομα που εργάζονται σε αγροκτήματα . Το πρόγραμμα εμβολίων πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Φινλανδικών Γονιών (FIFUR). Αφού υπάρξει παραχωρήθηκε άδεια από τις φινλανδικές αρχές, το έργο θα εισέλθει στην επόμενη φάση δοκιμών με τα αναμενόμενα αποτελέσματα το συντομότερο όσο το δυνατόν. Οι προσπάθειες εμβολιασμού έρχονται μετά την απόφαση της δανικής κυβέρνησης να εξοντώσει ολόκληρο τον πληθυσμό των βιζόν υγιή κεφάλια με βάση την εκτίμηση κινδύνου του Statens Serum Institut (SSI) ότι η μετάλλαξη που σχετίζεται με το βιζόν είναι επικίνδυνη για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Αυτοί οι ισχυρισμοί στη συνέχεια απορρίφθηκαν από διεθνείς επιστήμονες και το ίδιο το SSI το παραδέχτηκε η μετάλλαξη πιθανότατα δεν είναι πλέον σε κυκλοφορία. Γιατί χρειαζόμαστε ένα εμβόλιο για τα ζώα; Το γεγονός ότι το βιζόν έχει αποδειχθεί επιρρεπές στο SARS-CoV-2 και στην ακόλουθη μετάδοση του Covid-19 από βιζόν σε άνθρωπο έχει προκαλέσει τη Δανία και τις Κάτω Χώρες να σβήσουν όλα τα βιζόν βάσει κινδύνων για τη δημόσια υγεία. Κατά την ανακοίνωση της διακοπής του Όλα τα βιζόν στη Δανία στις 4 Νοεμβρίου, η δανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι υπάρχει κίνδυνος μειωμένων επιπτώσεων στο εμβόλιο λόγω του το λεγόμενο Cluster-5, μια φυλογενετική ομάδα του ιού, που κυκλοφόρησε στην ανθρώπινη κοινωνία στη Βόρεια Γιουτλάνδη, Δανία. Ωστόσο, λίγο μετά τα δεδομένα από επιστημονικό σύμβουλο της Δανικής Κυβέρνησης, Statens Serum Institut (SSI), αποκάλυψε ότι το Cluster-5 «πιθανότατα δεν είναι πλέον σε κυκλοφορία» 2 . Εξέταση των ισχυρισμών ότι η νέα παραλλαγή θα μπορούσε να αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τη διεθνή επιστημονική κοινότητα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αρνητική επίδραση του εμβολίου από τις μεταλλάξεις Cluster-5 φαίνεται απίθανη, αν όχι κερδοσκοπική, 3,4,5 . ο Η θέση επαναλήφθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, του οποίου η Δρ Margaret Harris είπε ότι ο παγκόσμιος κίνδυνος που σχετίζεται με τη νέα μετάλλαξη που σχετίζεται με το βιζόν είναι πολύ χαμηλή. Ο ΠΟΥ ζήτησε την παρακολούθηση της μετάλλαξης · και αυτό ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας και τα μέσα ενημέρωσης έχουν παρεξηγήσει το επίπεδο απειλής6 . Η επιστημονική συναίνεση είναι ότι η μελλοντική εξάπλωση του ιού θα μπορούσε να μειωθεί με τον αυξανόμενο εμβολιασμό της κοινωνίας. Ενώ ελπίζεται ότι οι επιστήμονες θα προχωρήσουν γρήγορα στην ανάπτυξη του εμβολίου για τα ζώα, κατασκευαστές από

Η Pfizer και η Moderna – οι δύο τύποι εμβολίων που έχουν ήδη εγκριθεί από τον EMA – επιβεβαίωσαν ήδη ότι τα εμβόλια τους λειτουργούν ενάντια σε άλλες παραλλαγές του μυθιστορήματος coronavirus1 . Τι λένε οι διεθνείς οργανισμοί; Οι συστάσεις του ECDC, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) 2 , και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Ζώα Υγεία (OIE) 3 δεν προτείνουν τη σφαγή υγιών ζώων αλλά δείχνουν διεθνή συντονισμό και αυξημένο βιοασφάλεια και παρακολούθηση. Ομοίως, η ανάγκη για περαιτέρω αποσαφήνιση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου για μειωμένο εμβόλιο τονίζεται από τους διεθνείς οργανισμούς.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks