-
Αρχική > Συνταγές > Αφράτη καρύδοπιτα?

Αφράτη καρύδοπιτα?

Υλικά

 ·
Ετοιμάζουμε πρωτα το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 500 γρ νερό,400 γρ ζαχαρη,1 ξυλο κανελα,φλουδα πορτοκαλι.Μετράμε 3 λεπτα σπο τη στιγμή που ξεκινάει το βράσιμο και αφήνουμε να κρυωσει εντελως.
Χτυπάμε καλα 4 αυγα με μια πρεζα αλατι και 150 γρ ζάχαρη. Προσθέτουμε 100 γρ σπορελαιο, χτυπάμε. Βάζουμε 1 κγ κανελα,1/4 κγ γαρύφαλλο,λιγο κονιακ η αρωμα ρούμι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό,100 γρ αλευρι,2 κγ μπεικιν πάουντερ.Προσθετουμε αυτο στο μειγμα μας. Χτυπάμε για λιγο.
Χοντροκοβουμε 200 γρ καρυδια,τα βάζουμε στο μειγμα μας και ανακατεύουμε απαλα.
Βουτυρώνουμε ενα ταψί (το δικο μου ειναι 32χ22).Ρίχνουμε το μειγμα μας στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περιπου 35-40 λεπτα.
Αφαιρούμε το πορτοκαλι και την κανέλα απο το σιροπι και οταν το γλυκο μας εχει ψηθεί,το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα.Στη συνέχεια ριχνουμε το κρυο σιροπι σιγα σιγα στο καυτό γλυκο.
Εδω εχω βιντεακι 👩‍🍳❣️ https://youtu.be/TRa6RIwLrEM

Aly Cherie

Top
Enable Notifications OK No thanks