-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Αποστόλης Τσούκας  Πρόεδρος Σ.Γ.Κ. : Η θανάτωση των ζώων  στην Σουηδία μας άνοιξε  μια πόρτα ελπίδας που θα βοηθήσει την πολύπαθη περιοχή μας και τον κλάδο μας (  Εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου)

Αποστόλης Τσούκας  Πρόεδρος Σ.Γ.Κ. : Η θανάτωση των ζώων  στην Σουηδία μας άνοιξε  μια πόρτα ελπίδας που θα βοηθήσει την πολύπαθη περιοχή μας και τον κλάδο μας (  Εφημερίδα Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπούλου)

 

     Κ. Τσούκα πως βλέπεται τα πράγματα για την γουνοποιία υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης για τον κλάδο;

Κ Κωτσοπούλου Θα πρέπει να χωρίσουμε τον κλάδο σε δυο  τομείς στον  πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Στον πρώτο ανήκουν οι φάρμες και στον δεύτερο η μεταποίηση. Μετά από το πλήγμα του δεχτήκαμε από τον κορονοιό, εντελώς απροσδόκητα οι φάρμες είδαν φως στο τούνελ με την θανάτωση 17 εκατομμύρια ζώα στην Δανία.

Όταν η παγκόσμια παραγωγή για φέτος θα κυμανθεί στα 10 εκατομμύρια ζώα, φανταστείτε ότι μόνο η Κίνα το 2019 είχε 9 εκατομμύρια. Αυτή η θανάτωση των ζώων στην Δανία δημιουργεί αυτόματα μια τρομερή έλλειψη δερμάτων. Η ελληνική εκτροφή γουνοφόρων ζώων πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Σε μια on line δημοπρασία τον Δεκέμβριο φάνηκε ότι ο κλάδος θα ανακάμψει. Τα μηνυματ6α ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Αναμένουμε μια άνοδο των δερμάτων για το 2021 με αποτέλεσμα το 2022 θα είναι μια πολύ καλύτερη χρονιά . Αλλά η μεταποίηση τουλάχιστον ως το φθινόπωρο του 2021 θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Νομίζω για την μεταποίηση το 2022 τα πράγματα θα βελτιωθούν κατά πολύ. 

Θανατώθηκαν 17 εκατομμύρια είπατε ζώα οι  έλληνες φαρμαδόροι  πως θα ωφεληθούν από αυτό ;

Η Κυβέρνηση της Δανίας πήρε μια απαράδεκτη απόφαση, να θανατώσει αυτά τα ζώα το γεγονός αυτό αυτόματα δημιουργεί μια τρομερή έλλειψη, αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Για εμάς τους Έλληνες φαρμαδόρους, θα αυξηθεί η ζήτηση από εμάς που έχουμε παραγωγή, για να καλύψουμε το καινό στην αγορά.

 

Τι μήνυμα θα θέλατε να περάσετε  για την νέα χρονιά ;

 

Η Νέα χρονιά να φέρει υγεία, ελπίδα, ασφάλεια, η Καστοριά. Η Σιάτιστα , το Βόιο θα γνωρίσουν πάρα πολύ καλές μέρες στον κλάδο γούνας το λέω και το πιστεύω απλά χρειάζεται λίγη υπομονή. Ότι και να λένε κάποιοι είτε επίσημοι η και μη επίσημοι φορείς, το καινό της γουνοποιίας δεν μπορεί κανένας κλάδος να το καλύψει. Η θανάτωση των ζώων μας άνοιξε όχι απλώς μια χαραμάδα αλλά μια πόρτα ελπίδας που θα βοηθήσει την πολύπαθη περιοχή μας και τον κλάδο μας

Αποφασισμένοι να βρουν διεξόδους στην κρίση δηλώνουν οι Έλληνες γουναράδες, που έχοντας βρεθεί πολλές φορές μεταξύ…Σκύλλας και Χάρυβδης, δεν πτοούνται πλέον, ανασυντάσσουν δυνάμεις και αλλάζοντας τα «όπλα» στη φαρέτρα τους, ρίχνονται ακόμη πιο δυναμικά στον αγώνα εύρεσης νέων πελατών και ανοίγματος νέων αγορών.

Top
Enable Notifications OK No thanks