-
Αρχική > Τοπικά νέα > Φαήλος Κρανιδιώτης: “Τα ζώα, κομμάτι του Παραδείσου, είναι αθώα και στην απόλυτη διάκριση του ανθρώπου”Εφημερίδα Ν.Κ.  Eλένη Κωστοπούλου” 

Φαήλος Κρανιδιώτης: “Τα ζώα, κομμάτι του Παραδείσου, είναι αθώα και στην απόλυτη διάκριση του ανθρώπου”Εφημερίδα Ν.Κ.  Eλένη Κωστοπούλου” 

Η παρουσία του ζωικού βασιλείου στη ζωή μας είναι δείγμα πολιτισμού και η βιοποικιλότητα ένα σημαντικό στοιχείο της αξίας της ζωής μας. Χλωρίδα και Πανίδα δίνουν ζωή και έχουν δικαίωμα στη ζωή. Οπότε, κανένας από εμάς δεν έχει ούτε το νομικό ούτε το ηθικό δικαίωμα να κακοποιεί ή να αφαιρεί τη ζωή έμβιων όντων που δεν προορίζονται για τις διατροφικές μας ανάγκες. 

Μόνο αγανάκτηση και αποτροπιασμό προκαλεί η εικόνα που αντικρίσαμε στην Κρήτη, δυστυχώς όμως και στο παρελθόν έχουμε ξανά διαβάσει για τέτοιου είδους περιστατικά. Στο σημείο αυτό, θα αναφέρουμε και μια άλλη διάσταση του θέματος που είναι η νομική. Ευτυχώς, η νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις. 
Επί του θέματος ζητήσαμε την άποψη του έγκριτου νομικού-αρθρογράφου- συγγραφέα κ. Φαήλου Κρανιδιώτη, ο οποίος μάς κατέθεσε το παρακάτω κείμενο.
 
Αυτό το άδολο πλάσμα το απαγχόνισε ένα δίποδο κτήνος.
Επειδή μερικοί διαμαρτύρονται ή ειρωνεύονται για τις αυστηρές ποινές του νέου νόμου και τα πρόστιμα που επιβάλλονται (έως 30..000 Ευρώ), θα σας εξηγήσω το ορθό νόημα αυτής της αυστηρότητας.
Τα ζώα, κομμάτι του Παραδείσου, είναι αθώα και στην απόλυτη διάκριση του ανθρώπου. Ειδικά τα κατοικίδια και οικόσιτα ζώα, όπως τα σκυλιά, οι γάτες, τα άλογα, τα γαϊδουράκια, τα μουλάρια, διότι εύκολα μας εμπιστεύονται, αφού ζουν μαζί μας χιλιάδες χρόνια μας συνδράμουν στην ειρήνη και στον πόλεμο, στην γεωργία και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, στο κυνήγι, φυλάνε την περιουσία και τις οικογένειες μας, κυνηγούν τρωκτικά και άλλα επιβλαβή ζώα ή απλά μας κάνουν παρέα. Δεν μπορούν να πάνε στην Αστυνομία, να καταγγείλουν, ούτε καν να αμυνθούν στην δολιότητα και τα μέσα του δίποδου κτήνους, όταν θέλει να τα βασανίσει ή σκοτώσει. Όπως και τα μικρά παιδιά δεν μπορούν μόνα τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να καταγγείλουν και γι’ αυτό τα εγκλήματα κατά παιδιών ή ανθρώπων ανήμπορων σωματικά ή πνευματικά, τιμωρούνται αυστηρότερα.
Σωστά λοιπόν ο νομοθέτης προβλέπει δρακόντειες ποινές, έως και κάθειρξης, για τα κτήνη που βασανίζουν ή σκοτώνουν ζώα.
Και να θυμάστε το επιστημονικά διαπιστωμένο. Όποιος κάνει τέτοιες ιδιαζόντως ειδεχθείς πράξεις, πάντα κακοποιεί και ανθρώπους, τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τους γονείς του και είναι πολύ πιθανότερο να γίνει φονιάς ανθρώπων. Σχεδόν δε όλοι οι κατά συρροήν δολοφόνοι έχουν παρελθόν κακοποίησης και θανάτωσης ζώων.
Όταν βρουν αυτόν τον παλιάνθρωπο, δικαίως πρέπει η Δικαιοσύνη να τον ξεσκίσει. Μολύνει την γη που πατάει.
Ελένη Κωστοπούλου
 

Top
Enable Notifications OK No thanks