-
Αρχική > Αγγελίες > Ψυχρολουσία με 3.215 κρούσματα σήμερα – 46 νέοι θάνατοι 484 διασωληνωμένοι

Ψυχρολουσία με 3.215 κρούσματα σήμερα – 46 νέοι θάνατοι 484 διασωληνωμένοι

Νέα «έκρηξη» γνώρισαν τα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τις 9/3 ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Νέο «άλμα» κατέγραψαν τα κρούσματα σήμερα (9/3), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι ειδικοί προειδοποιούν, εδώ και μέρες, για «κορύφωση» των κρουσμάτων μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Η κατάσταση παραμένει οριακή, με τους λοιμωξιολόγους να περιμένουν να δούν εάν θα αποδώσουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που βρίσκονται σε ισχύ και με το ενδεχόμενο παράτασης του σκληρού lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου, να βρίσκεται στο «τραπέζι».

Ο σταθερά μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Αττική, τη στιγμή που οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία είναι ασφυκτικές, σε συνδυασμό με την αύξηση στη διασπορά των μεταλλάξεων, είναι οι μεγαλύτεροι «πονοκέφαλοι» για τους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση που την ερχόμενη Παρασκευή θα κληθούν να προβούν σε νέες αποφάσεις σε σχέση με την πορεία του lockdown.

 

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, αυτή εξετάζεται να ανοίξει, σε εξωτερικούς χώρους, στα μέσα Απριλίου, με την εξέλιξη της πανδημίας να αποτελεί πάντα βασικό κριτήριο για τις τελικές αποφάσεις.

Καπραβέλος: Το τρίτο κύμα χτυπά την Αττική

Ο τομεάρχης των ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλοςμίλησε στο Sputnik, παρατηρώντας ότι το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπά ήδη τη νότια Ελλάδα και την Αττική.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε λαθεμένη επιλογή το σύστημα του «ακορντεόν», δηλαδή του «άνοιξε – κλείσε», τονίζοντας ότι στην Αθήνα ο κορονοϊός έχει μολύνει ολόκληρες οικογένειες.

 

«Όταν αναγκάζεσαι και ανοίγεις γιατί δεν μπορείς να κλείνεις τον κόσμο συνέχεια σε τέσσερις τοίχους, έξω υπάρχει ιικό φορτίο οπότε με το που βγαίνουν έξω οι άνθρωποι μολύνονται περισσότερο κι έχουμε αυτές τις μικρές ή μεγάλες εκρήξεις. Παίζουμε ουσιαστικά με τη φωτιά. Δεν είναι υγειονομική στρατηγική αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

Αυστηρό lockdown με 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στη Δαφνούλα Ευρυτανίας

Σε σκληρό lockdown τίθεται η Δαφνούλα Ευρυτανίας με τα μέτρα περιορισμού να προβλέπουν, μεταξύ άλλων, την επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τετάρτη 10/3 και ώρα 06:00 έως και τη Τρίτη 16/3.

https://eleftherostypos.gr/

Top
Enable Notifications OK No thanks