-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Δήμαρχος Καστοριάς  : Στην Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπουλου  : Παρ’ όλες τις δυσκολίες  βιώνουμε, προχωράμε μπροστά σύμφωνα με τις βασικές μας αρχές για “Αλήθεια – Νοικοκυροσύνη – Αξιοπιστία – Αποτελεσματικότητα”.

Δήμαρχος Καστοριάς  : Στην Ν.Κ. Δώρα Κωτσοπουλου  : Παρ’ όλες τις δυσκολίες  βιώνουμε, προχωράμε μπροστά σύμφωνα με τις βασικές μας αρχές για “Αλήθεια – Νοικοκυροσύνη – Αξιοπιστία – Αποτελεσματικότητα”.

Ο Δήμος Καστοριάς από την πρώτη κιόλας στιγμή στέκεται δίπλα σε όλους τους δημότες με όλες τις δομές του και τις υπηρεσίες του, ενώ πάρθηκαν, μεταξύ άλλων,  αποφάσεις για μειώσεις τελών σε επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωτικά κλειστές. 

 Για τα θέματα που πρόεκυψαν το τελευταία διάστημα αλλά και σε μια σειρά προβλημάτων, που πρέπει να επιλυθούν, όπως η υπόθεση των υπαλλήλων των παιδικών σταθμών, το λατομείο , τα ολέθρια για όλους αποτελέσματα της πρωτόγνωρης και αναπάντεχης αυτής πανδημίας και πώς να τα αντιμετωπίσουμε καθώς η περιοχή μας μπήκε ξανά στο κόκκινο κάδρο λόγω των  πολλών κρουσμάτων,  αναφέρθηκε σε μια αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κορεντσίδης.

 

Πρόσφατα υπήρξαν κάποιες δικαστικές αναφορικά με τη γνωστή υπόθεση των υπαλλήλων παιδικών σταθμών. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα και πως σκέφτεται να κινηθεί η δημοτική αρχή;

 

Είναι μία υπόθεση η οποία, από το πρώτο διάστημα της θητείας μας, απασχολεί το αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο όπου ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί, για τη μη ανανέωση συμβάσεων σε υπεράριθμο προσωπικό. Σε πρώτη φάση δικαιώθηκε για τους τρεις από τους οχτώ υπαλλήλους, ενώ για τους υπόλοιπους πέντε η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι μέχρι το καλοκαίρι θα βγει η δικαστική απόφαση, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι μέχρι τότε, το δικαστήριο της Καστοριάς έχει απορρίψει αίτημα με ασφαλιστικά μέτρα για επαναπρόσληψη των υπαλλήλων. Επομένως είμαστε σε στάδιο αναμονής των όποιων δικαστικών αποφάσεων.

 

Το τελευταίο διάστημα κορυφώθηκαν οι συζητήσεις για το λατομείο της δημοτικής Εταιρείας ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε., ενώ πάρθηκαν αποφάσεις, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και στο Δ.Σ. της Εταιρείας. Πείτε μας τις απόψεις σας και αναλύστε μας γιατί πιστεύετε ότι η εκμίσθωση του Λατομείου είναι η πιο συμφέρουσα πρόταση αυτή τη στιγμή για το Δήμο Καστοριάς;

 

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το λατομείο αποτελεί μία από τις δημοτικές δομές της Εταιρείας ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε., η οποία έχει μονοπωλιακό χαρακτήρα και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να είναι κερδοφόρα. Αυτό που βλέπουμε όμως τα τελευταία χρόνια, με στοιχεία και αριθμούς, είναι μία εντελώς διαφορετική εικόνα. Πρόκειται για μία υπερχρεωμένη και ζημιογόνα εταιρεία με διαλυμένες υποδομές, αλλά και χωρίς άδεια περιβαλλοντικών όρων. Μπροστά σε αυτή τη προβληματική κατάσταση που παραλάβαμε, είχαμε δύο επιλογές, ενώ αποκλείσαμε εξαρχής και μία τρίτη για πώληση του λατομείου.  Ή να το δουλέψει ο Δήμος, συνταγή αποδεδειγμένα αποτυχημένη τα τελευταία χρόνια ή να προχωρήσουμε σε εκμίσθωση. Την πιο συμφέρουσα δηλαδή λύση, με βάση τη σημερινή συγκυρία και με όρους τέτοιους οι οποίοι θα αποφέρουν τα μέγιστα οφέλη για την Εταιρεία και το Δήμο Καστοριάς.

 

Βλέπουμε ότι τις τελευταίες μέρες έχουμε μία αυξητική τάση κρουσμάτων και στην περιοχή μας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποφάσεις από την Πολιτεία για νέα μέτρα. Από την άλλη, οι επαγγελματίες ζητούν στήριξη, ενώ είδαμε και φαινόμενα ιδιαίτερης μεταχείρισης για κάποιες περιοχές. Ποιες ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος Καστοριάς μέχρι τώρα;

 

Έχοντας βιώσει δύσκολες καταστάσεις πριν από έναν χρόνο στο ξεκίνημα της πανδημίας, τις οποίες αντιμετωπίσαμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά, βρισκόμαστε σήμερα σε μία περίοδο που απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεπεράσουμε τα ολέθρια για όλους αποτελέσματα της πρωτόγνωρης και αναπάντεχης αυτής πανδημίας. Η συμβολή των πολιτών ήταν και παραμένει σημαντική προς αυτή την κατεύθυνση. Έδειξαν τεράστια υπομονή και υπευθυνότητα και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η όποια στάση τους.

Ο Δήμος Καστοριάς από την πρώτη κιόλας στιγμή στέκεται δίπλα σε όλους τους δημότες με όλες τις δομές του και τις υπηρεσίες του, ενώ πάρθηκαν, μεταξύ άλλων,  αποφάσεις για μειώσεις τελών σε επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωτικά κλειστές. προσοχή ώστε το συντομότερο δυνατόν να ξεπεράσουμε τα ολέθρια για όλους αποτελέσματα της πρωτόγνωρης και αναπάντεχης αυτής πανδημίας.

 

Η  Καστοριά έμεινε  εκτός της οικονομικής ενίσχυσης των 3 και 1.000 €,. Τι σκέφτεστε να κάνετε για να αναστρέψετε αυτή την αρνητική κατάσταση και πώς συνεργάζεστε με τους υπόλοιπους εκπροσώπους μας;

 

Στο πλαίσιο αυτό, απέστειλα άμεσα, την περασμένη εβδομάδα, επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για να του μεταφέρω την έκδηλη αγωνία και τις αντιδράσεις του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας για την άνιση μεταχείριση σε ότι αφορά επιδοτήσεις που εξήγγειλε για γειτονικές περιοχές.

Κ.Κωτσοπούλου  Υπάρχει διαρκής και άριστη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορέσουμε κι εμείς, ως δημοτική αρχή, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των αρμοδιοτήτων μας, να συνεισφέρουμε και να προσφέρουμε ό, τι καλύτερο προς όφελος των δημοτών και γενικότερα όλων των πολιτών της περιοχής.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι, παρ’ όλες τις δυσκολίες και τον έναν ακριβώς χρόνο πανδημίας, τις παρενέργειες της οποίας συνεχίζουμε να βιώνουμε, προχωράμε μπροστά σύμφωνα με τις βασικές μας αρχές για “Αλήθεια – Νοικοκυροσύνη – Αξιοπιστία – Αποτελεσματικότητα”. Γι’ αυτό μας εξέλεξαν, με συντριπτική πλειοψηφία, οι συνδημότες μας και την εντολή τους αυτή θα την τιμήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας στο Δήμο Καστοριάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks