-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μαρία Νάτσιου: Εποικοδομητική  και γόνιμη συνάντηση  με την Υφυπουργό Τουρισμού  κ. Σοφία Ζαχαράκη

Μαρία Νάτσιου: Εποικοδομητική  και γόνιμη συνάντηση  με την Υφυπουργό Τουρισμού  κ. Σοφία Ζαχαράκη

Μια γόνιμη συζήτηση και συνεργασία είχαν την Παρασκευή 9 Απριλίου , οι γραμματείς της Νέας Δημοκρατίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Νάτσιου, Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού κ. Κρυσταλλίδου και Ατόμων με Αναπηρία κ. Κωνσταντίνος Λολίτσας με την Υφυπουργό Τουρισμού αρμόδια για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη.
Η Υφυπουργός ενημέρωσε για τις δράσεις του υπουργείου στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης οι οποίες οργανώνονται σε πέντε άξονες:
1. Reskilling Upskilling: σεμινάρια επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης εργαζομένων/ανέργων στον τουρισμό, 7 Θεματικές, ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για 20.000 ωφελούμενους.
✅Συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν προγράμματα επιμόρφωσης στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, (όπως πχ σε βασικές αρχές Νοηματικής)
2. Ορεινός τουρισμός: επιχορήγηση αναβάθμισης υποδομών ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων και μονοπατιών (έργα υποδομής, εξοπλισμός και digital content)
3. Τουρισμός υγείας και ευεξίας: μελέτη, κατασκευή και αποκατάσταση ιαματικών πηγών
4. Αγροτουρισμός και Γαστρονομικός τουρισμός: ενιαίο σύστημα διαχείρισης ελληνικού αγροτουρισμού και γαστρονομίας με δράσεις ψηφιακής αποτύπωσης και marketing
5. Καταδυτικός τουρισμός
Η υφυπουργος τόνισε την ανάγκη εμπλουτισμού του ελληνικού τουριστικού μοντέλου, με έμφαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Χαρακτηριστικά της εθνικής στρατηγικής μας για τον τουρισμό θα πρέπει να είναι η αύξηση της προσβασιμότητας, η βιωσιμότητα και η προσαρμογή στη νέα ψηφιακή εποχή.
✅Τέλος επιβεβαίωσε πως και για το 2021 συνεχίζεται το πρόγραμμα «τουρισμός για όλους», με νέες βελτιώσεις που θα ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό.
🌍Με το Παγκόσμιο σύνθημα
«All you want is Greece»
η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου .
Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

,

Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού

,

Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία

,

Sofia Zacharaki

,

Pisti Kristallidou
Top
Enable Notifications OK No thanks