-
Αρχική > Ελλάδα > Κορωνοϊός: «Ελευθερία» για τους 45-49 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους

Κορωνοϊός: «Ελευθερία» για τους 45-49 ετών – Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό τους

Το τρίτο συνεχόμενο άνοιγμα ηλικιακής ομάδας έχουμε σήμερα Μεγάλο Σάββατο. Μετά τους 30-39 και τους 40-44, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και όσοι είναι μεταξύ 45- 49 ετών, με τη διαφορά πως θα μπορούν να κάνουν και τα τέσσερα εμβόλια.


Η διαδικασία είναι η ίδια, δηλαδή όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, ήδη από τις εννέα το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής είχαν πραγματοποιηθεί 3.076.875 εμβολιασμοί, ενώ χθες καταγράφηκε ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών με 66.210. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 5 Μαΐου, αρχίζουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Μητσοτάκης: Οι νέοι δείχνουν τον δρόμο

Την ικανοποίηση του για τα στοιχεία των εμβολιασμών που αφορούν τους νέους εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνον έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Σε συνομιλία που είχε με πολίτες που ανέμεναν να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το καλύτερο εμβόλιο είναι το εμβόλιο που κάνουμε γρηγορότερα».

Οι δόσεις εμβολίων που αναμένονται στην Ελλάδα

Τους επόμενους μήνες αναμένονται στη χώρας μας   Υπενθυμίζεται ότι εντός Μαΐου και Ιουνίου αναμένονται:

  • Pfizer: 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο
  • Moderna: 354.000 δόσεις τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο
  • Johnson & Johnson: 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 τον Ιούνιο
  • AstraZeneca: Αναμένονται 450.000 δόσεις για κάθε μήνα.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks