Υλικά
- Για τη ζύμη:
- 500 γραμ αλεύρι σκληρό ή γ.ο.χ
- 2 αυγά
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 100 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
- 220 ml χλιαρό γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 2 βανίλιες
- 120 γραμ λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- Για την κρέμα:
- 1/2 λίτρο γάλα
- 130 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γραμ αλεύρι
- 20 γραμ κορν φλάουρ
- 2 κρόκους
- 2 βανίλιες ή εσάνς βανίλιας
- 20 γραμ βούτυρο
- Για τις σταφίδες:
- 150 γραμ σταφίδες που τις μουλιάζουμε σε μια κούπα νερό με
- λίγο κονιάκ ή ανθόνερο για μια ώρα περίπου και τις στραγγίζουμε πολύ καλά
- Για άλειμμα από πάνω από τά ρολά:
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
gr.pinterest.