-
Αρχική > Σκοτεινά Μονοπάτια Του Εγκλήματος > Υπόθεση 1991: Το ειδεχθές έγκλημα με θύματα όλα τα μέλη της οικογένειας Χρυσαφίδη

Υπόθεση 1991: Το ειδεχθές έγκλημα με θύματα όλα τα μέλη της οικογένειας Χρυσαφίδη

Τα σκοτεινά μονοπάτια του εγκλήματος γυρνάνε τριάντα χρόνια πίσω και σταματάνε στο καλοκαίρι του 1991, όταν η τετραμελής οικογένεια Χρυσαφίδη δολοφονείται φρικτά μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο Ταϊλανδός μπάτλερ, ο οποίος θεωρείτο και ύποπτος εξαφανίζεται δια παντός. Τα κίνητρα παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστα, ερωτήματα που μένουν αναπάντητα και ένα ακόμη έγκλημα με τίτλο ανεξιχνίαστο. Μια ανατριχιαστική υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Ας ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας.

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου 1991
Το βράδυ της 17ης Ιουνίου 1991, η Αγγελική Παπαλεξανδράτου πήγε στη φίλη της Λιζ Χρυσαφίδη, στο σπίτι της στην Εκάλη. Εκεί ήταν όλη η οικογένεια, ο σύζυγός της Μιχάλης Χρυσαφίδης και οι δύο γιοι τους, Γιώργος και Μιχάλης. Αφού η Παπαλεξανδράτου τους καληνύχτισε, αποχώρησε.
Δεν τους ξαναείδε ποτέ. Ένα πραγματικό θρίλερ ξεκινά
Ο Χρυσαφίδης δεν πηγαίνει την άλλη μέρα στο εργοστάσιο, ενώ στο τηλέφωνο στο σπίτι δεν απάντησε ποτέ ο ίδιος, αλλά ο 28χρονος Ταϊλανδός Πρασέρτ Σερτουασάνα. Εκείνος τους ενημέρωσε ότι η οικογένεια είχε φύγει για διακοπές και θα επέστρεφε στις 28 του μηνός. Το ίδιο είπε και στον κηπουρό.
19 Ιουνίου 1991
Η σύζυγος του Ταϊλανδού, Ουαζίτα μετέβη στην οικία του Αιγύπτιου πρέσβη, καθώς εκεί εργαζόταν η μητέρα του συζύγου της. Υποστήριξε ότι ο πατέρας της ήταν σοβαρά άρρωστος και έπρεπε να ταξιδέψει άμεσα στην Μπανγκόκ. Από κοινού οι δύο γυναίκες έκλεισαν δύο εισιτήρια για την Μπανγκόκ, ένα στο όνομά της και ένα στο όνομα του συζύγου της. Λίγες ώρες μετά, όλη η οικογένεια των Ταϊλανδών θα αναχωρήσει για την πατρίδα της.
Η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας
Μέρες μετά το ταξίδι του προσωπικού της οικογένειας Χρυσαφίδη στην Ταϊλάνδη, στις 24 Ιουνίου, ένας ανιψιός του Χρυσαφίδη, ένας γείτονας και ο διευθυντής πωλήσεων του εργοστασίου ανησυχώντας με την ξαφνική, όσο και πολυήμερη απουσία του Χρυσαφίδη, πήραν την απόφαση με τη βοήθεια ενός κλειδαρά να ερευνήσουν το σπίτι.
Εντόπισαν όλους νεκρούς με τα πτώματα να είναι στο υπόγειο, σε τρία ξεχωριστά δωμάτια. Πρώτα βρήκαν τον 16χρονο Μιχάλη. Είχε φιμωθεί με κουρελιασμένο πουκάμισο, δεμένο με νάιλον σχοινί, ενώ το πτώμα του είχε καλυφθεί με μια κουβέρτα. Ο νεαρός είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε σπάσει το στέρνο του. Στο διπλανό δωμάτιο κείτονταν νεκροί ο μεγαλύτερος αδερφός του και ο πατέρας του. Τα χέρια και τα πόδια του μικρού ήταν δεμένα, αλλά όχι και του πατέρα του. Τα πτώματα ήταν και αυτά σκεπασμένα με κουβέρτες και πετσέτες.
Στο τρίτο δωμάτιο, βρισκόταν το πτώμα της μητέρας Λιζ. Φορούσε ένα ακριβό φόρεμα, αλλά όχι εσώρουχο, γεγονός που οδηγούσε τις αρχές στο συμπέρασμα ότι είχε βιαστεί.
Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως οι δράστες είχαν σκοτώσει την οικογένεια με “δόσεις”. Πρώτα πέθαναν τα παιδιά στις 20 Ιουνίου, μετά ο πατέρας στις 21 και τελευταία η μητέρα στις 23 Ιουνίου, αφού είχε φύγει από τη χώρα ο βασικός ύποπτος, ο Ταϊλανδός Πρασέρτ Σερτουασάνα.
Όλα τα μέλη της οικογένειας είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια και δολοφονήθηκαν με αντικείμενα που βρέθηκαν στο λεβητοστάσιο και κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας. Μια βαριοπούλα, ένα τσεκούρι και ένα σκεπάρνι. Όλα είχαν αίμα πάνω τους, ενώ αίμα βρέθηκε και στο πάτωμα του γκαράζ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν στο χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά, ομόλογα και διάφορα έγγραφα, αλλά καθόλου χρήματα.
Ύποπτος ο Ταϊλανδός μπάτλερ
Ο Ταϊλανδός μπάτλερ Πρασέρτ Σερτουασάνα γεννήθηκε στην Μπανγκόκ το 1963. Ζούσε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν για την οικογένεια από το 1989. Όσοι τον γνώριζαν, τον περιέγραφαν ως ένα ήρεμο, ευγενικό και χαμογελαστό νέο.
Δεν εξιχνιάστηκε ποτέ
Το αξιοσημείωτο είναι πως η υπόθεση έμεινε ανεξιχνίαστη. Αν και οι ελληνικές αρχές ζήτησαν να συνεργαστούν με την Ταϊλάνδη, δεν έλαβαν θετική απάντηση. Δεν συνελήφθη ποτέ κανείς ούτε δόθηκε καμία απάντηση στα ερωτήματα που βασάνιζαν συγγενείς και φίλους. Σύμφωνα με την Εφημερίδα “Espresso” και τον δημοσιογράφο Μάνο Τσαγκαράκη, η Ελλάδα δεν είχε συμφωνία δικαστικής συνδρομής με την Ταϊλάνδη, ώστε να ζητηθεί η έκδοση του 28χρονου μπάτλερ.
Υπάρχει όμως άλλο ένα σημείο – κλειδί. Η διαθήκη του Χρυσαφίδη. Υπήρχε χειρόγραφο σημείωμα του ίδιου, που όριζε ότι αν πέθαιναν όλα τα μέλη της οικογένειάς του, η περιουσία του θα πήγαινε στον ανιψιό του. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε πουθενά ούτε θεωρήθηκε ποτέ ύποπτος ο συγγενής.
Το 2000 στη σειρά Κόκκινος Κύκλος προβλήθηκε το επεισόδιο “ο Επισκέπτης”, εμπνευσμένο από τα τραγικά γεγονότα.
Την υπόθεση Χρυσαφίδη ερευνά και αναφέρει εκτενώς ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος στο βιβλίο του για τα πιο ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα.
Πηγή: thetoc.gr
Top
Enable Notifications OK No thanks