-
Αρχική > Ελλάδα > 6 φωτογραφίες των παιδιών σας που είναι επικίνδυνο να μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς φίλους σας

6 φωτογραφίες των παιδιών σας που είναι επικίνδυνο να μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς φίλους σας

Η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει δημιουργήσει πολλά νέα φαινόμενα, και ένα από αυτά είναι γνωστό ως sharenting.

Το Sharenting είναι μια πρακτική κατά την οποία οι γονείς φαίνεται να χρησιμοποιούν υπερβολικά τα κοινωνικά μέσα όταν μοιράζονται τις φωτογραφίες και τα νέα του παιδιού τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ οι γονείς μπορεί να έχουν καλές προθέσεις όταν το κάνουν, η δημοσίευση ορισμένων εικόνων από παιδιά στα social media μπορεί να τα θέσει σε κίνδυνο.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για 6 είδη φωτογραφίες παιδιών που οι γονείς πρέπει να αποφύγουν να δημοσιεύουν στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους.

Σχολικές φωτογραφίες  που μπορεί να δίνουν πληροφορίες για το πού σπουδάζει το παιδί σας

Σχολικές φωτογραφίες από παιδιά στα social media

Οι εικόνες που επιστρέφουν στο σχολείο μπορεί να φαίνονται αθώες, αλλά δεν είναι. Οι φωτογραφίες που δείχνουν ότι το παιδί σας φορά τη στολή του σχολείου μπορεί να προσελκύσει αρπακτικούς που μπορούν να αναγνωρίσουν το σχολείο που πηγαίνει το παιδί σας απλά κοιτάζοντας τη φωτογραφία. Μια στολή δεν είναι το μόνο επικίνδυνο πράγμα για την ανάρτηση σχολικών φωτογραφιών. Ακόμη και λίγες λεπτομέρειες στο παρασκήνιο της φωτογραφίας, όπως το σχολικό κτίριο ή ένα λογότυπο ενός αθλητικού συλλόγου, μπορούν να αποκαλύψουν αρκετές πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του παιδιού σας για να τους θέσουν σε κίνδυνο.

Φωτογραφίες με ετικέτες ονομάτων από παιδιά στα social media

Φωτογραφίες με όνομα από παιδιά στα social media

Οι εικόνες που δείχνουν το παιδί σας με μια ετικέτα ονόματος είναι ένας άλλος τύπος φωτογραφίας που μπορεί να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να δημοσιεύσετε μια τέτοια εικόνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε θολώσει το όνομα στην ετικέτα και αυτές που υπάρχουν σε άλλα παιδιά στην εικόνα.

Εικόνες με γεωγραφικές αναφορές και τοποθεσίες με παιδιά στα social media

Φωτογραφίες με παιδιά στα social media

Αν σας αρέσει να κάνετε συχνές ενημερώσεις σχετικά με την οικογενειακή σας ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι οι πλατφόρμες που χρησιμοποιείτε για την ανάρτηση εικόνων δεν αποκαλύπτουν τα μεταδεδομένα των φωτογραφιών σας. Τα δεδομένα μεταδεδομένων ή EXIF ​​περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο λήψης της εικόνας σας και μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό του παιδιού σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τη γεωγραφική προσθήκη ετικετών και τα μεταδεδομένα για όλες τις φωτογραφίες σας.

Είναι επίσης καλή ιδέα να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε τις φωτογραφίες των παιδιών σας μόνο με άτομα που εμπιστεύεστε.

Φωτογραφίες που εκθέτουν το σώμα του παιδιού σας

Χαρούμενο παιδί στην παραλία

Μόλις ανεβάσουμε μια εικόνα στο Διαδίκτυο, δεν έχουμε πλέον τον πλήρη έλεγχο της και δε γνωρίζουμε ποιος μπορεί να δει, να αντιγράψει ή να μοιραστεί αυτήν την εικόνα. Η δημοσίευση φωτογραφιών που δείχνουν το γυμνό ή μερικώς καλυμμένο σώμα του παιδιού σας μπορεί να προσελκύσει αρπακτικά του διαδικτύου και αυτές οι φωτογραφίες μπορεί επίσης να κάνουν τα παιδιά σας να νιώθουν αμήχανα όταν μεγαλώσουν και να τα δουν να δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο.

Εικόνες που δείχνουν οργή ή κακή συμπεριφορά από τα παιδιά στα social media

Παιδί που κλαίει

Ένα άλλο είδος φωτογραφίας που μπορεί να κάνει το παιδί σας να νιώθει αμηχανία και απογοήτευση όταν το βλέπει στο διαδίκτυο είναι φωτογραφίες που δείχνουν την κακή συμπεριφορά τους ή άλλες στιγμές αδυναμίας. Ακόμα κι αν ο λόγος για την ταλαιπωρία του παιδιού σας φαίνεται αρκετά αστείος για να το μοιραστείτε, θυμηθείτε ότι για το παιδί σας, μπορεί να είναι μια πραγματική τραγωδία αυτή τη στιγμή και τα συναισθήματά τους δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο χλευασμού.

Φωτογραφίες που δείχνουν άλλα παιδιά στα social media

Φωτογραφίες από παιδικές ομάδες στα social media

Ενώ προσπαθείτε να προστατεύσετε την ταυτότητα των παιδιών σας στο διαδίκτυο, μην ξεχνάτε την ασφάλεια των άλλων παιδιών. Μη δημοσιεύετε εικόνες που δείχνουν άλλα παιδιά και αν το κάνετε, θολώστε τα πρόσωπά τους και οποιεσδήποτε άλλες λεπτομέρειες που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα ή την τοποθεσία τους.

Η αστυνομία στο Surrey της Αγγλίας δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο με βασικές οδηγίες για το πώς να τραβήξετε μια «ασφαλή» φωτογραφία του παιδιού σας, και εδώ είναι μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε:

 

  • Περικοπή σχολικών κτιρίων και παιδικών χαρών.
  • Καλύψτε τα ονόματα των παιδιών σας στις σχολικές τσάντες και τις ετικέτες ονομάτων.
  • Μην εμφανίζετε πρόσωπα άλλων παιδιών στις φωτογραφίες σας.

Δημοσιεύετε πολύ συχνά τα παιδιά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ποια είναι η προσωπική σας λίστα με όσα πρέπει και δεν πρέπει να μοιράζεστε σχετικά με τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες των παιδιών σας;

 

Top
Enable Notifications OK No thanks