-
Αρχική > Συνταγές > Πολύ ωραίο ρυζόγαλο και με υπέροχο άρωμα μαστίχας

Πολύ ωραίο ρυζόγαλο και με υπέροχο άρωμα μαστίχας

Υλικά
3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
2 φλ. νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
5 φλ. φρέσκο γάλα
1/4 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
2 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το παραδοσιακό μαστιχάτο ρυζόγαλο, βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Διαφήμιση

Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζουμε σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλειο ρυζόγαλο
-Όλο το μυστικό είναι το ρυζόγαλο να βγει με κρεμώδη υφή κι όχι σφιχτό. Γι’ αυτό, την ώρα που βράζετε το ρύζι, να έχετε χαμηλή φωτιά, να μην εξατμίζονται τα υγρά με δυνατό βρασμό.
– Κρατήστε χαμηλή τη φωτιά σε όλη την διαδικασία.
-Μια πρέζα αλάτι απογειώνει τη γεύση του και τονίζει τα αρώματα της μαστίχας και της κανέλας.
– Γίνεται με ό,τι γάλα σας αρέσει, ζωϊκό ή φυτικό.

Η Συνταγή είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Sunday Lous .

Top
Enable Notifications    OK No thanks