-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά κορονοιός (20 κρούσματα σήμερα έτσι πως πάμε δεν θα αποφύγουμε το  lockdown( Δώρα Κωτσοπούλου )

Καστοριά κορονοιός (20 κρούσματα σήμερα έτσι πως πάμε δεν θα αποφύγουμε το  lockdown( Δώρα Κωτσοπούλου )

H  αποψινή ανακοίνωση  των 20 κρουσμάτων στην περιοχή μας από τον  EΟΔΥ  και μάλιστα Κυριακή αναδεικνύει  το δυσάρεστο γεγονός ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το κόκκινο. Το  τελευταίο  διάστημα η Π. Ε Καστοριάς έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γεγονός που  ανησυχεί  όλους  μας, διότι περάσαμε πολλά  δεινά,  ενώ περιμέναμε με ελπίδα και αισιοδοξία  να εξαλειφτεί ο θανατηφόρος ιός, όμως  τα νέα κρούσματα που έκαναν την εμφάνιση τους  τις τελευταίες ημέρες έχουν  διασπείρει τον φόβο και την αγωνία   και στην ακριτική μας περιοχή.

Πέρα από την εικόνα σύγχυσης που δημιουργείται και  το μπάχαλο αυτό με τα “τόσα” περίπου κρούσματα, , πάνω από όλα, σε μια κρίσιμη στιγμή όπως αυτή που βιώνουμε, χρειάζεται συστράτευση και ενότητα στον κοινό αγώνα ενάντια στην εξάπλωση του φονικού ιού.

Απαιτείται  δουλειά, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα, ότι δηλαδή πράττει ο λαός της Καστοριάς με υπομονή και σύνεση.

Με βάση τέλος  τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών η Καστοριά σε σχέση με τις άλλες ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας  παρουσιάζει  δυστυχώς αυξητική τάση μολύνσεων

Δυτική Μακεδονία 883 ενεργές μολύνσεις. ΗΔΜ 311 με τάση -26,84

Π.Ε Καστοριάς  278 ενεργές μολύνσεις. ΗΔΜ 552 με τάση +8,17

Π.Ε Κοζάνης  464 ενεργές μολύνσεις. ΗΔΜ 309 με τάση -37,63

Π.Ε Γρεβενών  43 ενεργές μολύνσεις. ΗΔΜ 135 με τάση -29,51

Π.Ε Φλώρινας  98 ενεργές μολύνσεις. ΗΔΜ 191 με τάση -32,41

 

Top
Enable Notifications OK No thanks