-
Αρχική > Απόψεις > Aποκλειστικό ” Μητροπολίτης Καλλίνικος :Το μητροπολιτικό συμβούλιο έχει επιληφθεί του θέματός και θα διερευνήσει ΟΛΕΣ τις πτυχές που άπτονται της διαθήκης.

Aποκλειστικό ” Μητροπολίτης Καλλίνικος :Το μητροπολιτικό συμβούλιο έχει επιληφθεί του θέματός και θα διερευνήσει ΟΛΕΣ τις πτυχές που άπτονται της διαθήκης.

” Μετά από την μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα για την διαθήκη του αείμνηστου μητροπολίτη μας κυρου Σεραφείμ αναζητήσαμε τον νέο μητροπολίτη μας, κ Καλλίνικο για να σχολιάσει το ζήτημα που προέκυψε.
Τελικά, λόγω των αυξημένων ανειλημμένων υποχρεώσεων του νέου μας ποιμενάρχη, η δήλωση του, την οποία παραθέτουμε, ήταν τηλεφωνική”

– Σεβασμιότατε θέλουμε την δική σας τοποθέτηση σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την διαθήκη του αείμνηστου μητροπολίτη μας κύρου Σεραφείμ

Ο νεος ποιμενάρχης ξεδίπλωσε τις σκέψεις του και με την πραότητα και την σαφήνεια που τον διακρίνει, δήλωσε:«Κ Κωτσοπούλου, μετά τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη και προκατόχου μου κύρου Σεραφείμ έγινε σφράγιση του διαμερίσματος του και του γραφείο του.

Μετά και την κηδεία του δημοσιεύτηκε η διαθήκη του που είχε γραφεί τον Ιανουάριο του 2013.Κατόπιν, στις 28 Δεκεμβρίου του 2021 έγινε η αποσφράγιση του διαμερίσματος του και το γραφείο του.  Ωστόσο την ίδια εποχή κατατέθηκε μια ενυπόγραφη επιστολή προς το μητροπολιτικό συμβούλιο η οποία ενέχει μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος αναφορικά με το περιεχόμενο της διαθήκης και με την εκτέλεση της.
Τώρα, αναμένουμε το Μητροπολιτικό συμβούλιο που έχει επιληφθεί του θέματός να διερευνήσει όλες τις πτυχές του ζητήματος που ανέκυψε.
“θεοδώρα Κωτσοπούλου
Top
Enable Notifications OK No thanks