-
Αρχική > Ελλάδα > Μετεωρολόγοι βλέπουν νέα «Μήδεια» με χιόνια και πολικό ψύχος (εικόνες, βίντεο)

Μετεωρολόγοι βλέπουν νέα «Μήδεια» με χιόνια και πολικό ψύχος (εικόνες, βίντεο)

Μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε δύο διαδοχικά ψυχρά κύματα, με πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Τάσου Αρνιακού, στο Dnews, η χειμερινή επιβολή θα επηρεάσει κυρίως τα βόρεια, τα κεντρικά και τα ανατολικά τμήματα της χώρας με βροχές στα πεδινά, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά που τα Σαββατοκύριακο θα κατέβουν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ο μετεωρολόγος τόνισε πώς τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν και την Αττική:

«Xιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια και πρόσκαιρα ακόμα και στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Θυελλώδες βοριάδες 8 με 9 μποφόρ στο Αιγιο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρό παγετό ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά με θερμοκρασίας δυο – τρεις βαθμούς κάτω από τους -10.

Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Χιόνια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

«Με διαδοχικά πολικά κύματα η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας με αυξημένες τις πιθανότητες για πολλά χιόνια και χαμηλά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Το σημαντικότερο όμως ψυχρό κύμα φαίνεται πως θα είναι από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας με πυκνές χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες», τόνισε στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κινηθούν οι θερμοκρασίες μέχρι τέλος Γενάρη. Η προοπτική του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Επιδείνωση από Παρασκευή

Ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης από το απόγευμα της Παρασκευής θα ρίξει εντυπωσιακά τη θερμοκρασία από βορρά προς νότο, σύμφωνα με αναλυτική πρόγνωση από τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Παράλληλα, μέχρι και το απόγευμα Θεσσαλία, δυτική Στερεά, Εύβοια, Αττικοβοιωτία και βορειοανατολική Πελοπόννησος δεν φαίνονται να επηρεάζονται από τα φαινόμενα.

«Περιμένουμε τα αυριανά στοιχεία για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για αυτόν τον χιονιά που θα προκύψει σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

 

Για τις δύο ψυχρές εισβολές αναφέρθηκε και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

«Πρόκειται για έναν αεροχείμαρρο που φέρνει πολικές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και δεν αποκλείονται χιόνια ακόμα και στην Αθήνα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη, θα επηρεάσει και την Τετάρτη καταγράφοντας έτσι την πρώτη ψυχρή εισβολή που θα φέρει επιλεκτικές χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας κατά 7°C.

Βελτίωση αναμένεται πρόσκαιρα την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή το βράδυ θα έρθει το δεύτερο κύμα ψύχους πιο έντονο, με εκτεταμένες χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας κατά 8-10°C», όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος στην εκπομπή Live News.

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης, με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνησή του καθορίζει τη δημιουργία και την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Καιρός Live χάρτης

Για σήμερα, Τρίτη 18/01 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μετά το μεσημέρι. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

 

https://www.dikaiologitika.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks